Anar al contingut

ARRIBADA AL PORT DE BARCELONA

Anna Corbella i Dee Caffari, primera tripulació femenina que completa la volta al món de vela

El 'Gaes' acaba sisè a la Barcelona World Race amb un temps de 102 dies, 19 hores, 17 minuts i 18 segons

JOAN CARLES ARMENGOL / Barcelona

Les navegants Anna Corbella i Dee Caffari s'han convertit en la primera tripulació femenina que completa la volta al món de vela sense escales. El seu vaixell, el Gaes, ha arribat al port de Barcelona al cap de 102 dies, 19 hores, 17 minuts i 18 segons de navegació, temps amb què ha acabat sisè en aquesta segona edició de la Barcelona World Race. El guanyador de la prova ha estat el francès Virbac Paprec 3, que va cobrir les 25.000 milles (46.695 quilòmetres) del recorregut en 93 dies i 22 hores.

La catalana Corbella, de 34 anys, és la primera espanyola que ha fet en regata la volta al món sense parar. La seva companya, l'anglesa Caffari, de 37 anys, ja havia fet aquesta travessia en tres ocasions anteriors.

"No m'esperava una rebuda com aquesta a aquestes hores. Hi ha molts vaixells i això m'ha emocionat. La veritat és que el moment màgic d'aquesta regata per a mi ha estat el pas del cap d'Hornos; era la meva primera vegada i una de les poques vegades, a més de l'estret de Cook, que vam veure terra", ha dit la regatista catalana des del vaixell a l'agència Efe.