A 500 dies dels Jocs Olímpics del 2012

Barcelona-92, un exemple per a Londres

La capital britànica admira la capacitat de reinventar la ciutat i encomanar l'entusiasme olímpic

Barcelona-92, un exemple per a Londres_MEDIA_2

Barcelona-92, un exemple per a Londres_MEDIA_2 / LEONARD BEARD

4
Es llegeix en minuts
William Hague

D'aquí només 500 dies, les mirades de tot el món es dirigiran cap al Regne Unit, quan s'encenguin els llums de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics del 2012. El poble britànic està preparat per donar la benvinguda a amics de tot el món.

Londres s'enorgulleix d'acollir uns Jocs per tercera vegada, ja que això la convertirà en la ciutat que més Jocs Olímpics ha organitzat. En cada un hem mirat de fer una contribució permanent al moviment olímpic. Als Jocs Olímpics de 1908, els atletes van desfilar per primera vegada amb les banderes nacionals respectives. Els esdeveniments celebrats de manera simultània als Jocs de 1948 van donar lloc al moviment paralímpic. El 2012 pretenem continuar aquesta tradició d'innovació organitzant uns Jocs Olímpics més sostenibles, més accessibles i més integradors que mai.

Barcelona continua sent un punt de referència indiscutible per a les ciutats que intenten treure el màxim partit de l'organització d'uns Jocs Olímpics. L'objectiu del Regne Unit és agafar les millors coses de Barcelona i millorar-les. L'herència i la sostenibilitat són els nous principis del moviment olímpic. Seran els Jocs més ecològics que s'hagin celebrat mai i tot es reciclarà o es reutilitzarà, des dels embolcalls del menjar fins als mateixos estadis.

El Parc Olímpic 2012 atorgarà una gran importància a l'eficiència energètica, que suposa la base per a la vida sostenible. Al voltant del 90% dels materials dels edificis enderrocats per preparar el solar s'han tornat a incorporar a la construcció. Hem plantat 20.000 arbres per proporcionar a la ciutat de Londres un nou pulmó, un nou hàbitat per a la vida animal i un nou paradís de relax per als londinencs. Després dels Jocs, el Parc Olímpic es transformarà en un dels parcs urbans més grans que s'hagin creat a Europa en aquest últim segle i mig.

El nostre enfocament del disseny i de la construcció dels edificis, les zones verdes, les infraestructures i el transport públic farà que arribem més lluny que tots els Jocs Olímpics i Paralímpics anteriors, ja que es desenvoluparà una zona acollidora i fàcil d'utilitzar per a tothom.

Estem transformant l'est de Londres a llarg termini, igual que el llegat de Barcelona era integrar els Jocs amb les ambicions de desenvolupament de la ciutat, impulsar el turisme i convertir la ciutat en un lloc modern per viure-hi i atraure-hi negocis.

Els edificis, els espais oberts i el transport públic han estat dissenyats per facilitar l'accés a uns dos milions d'espectadors dels Jocs Paralímpics del 2012, això suposarà 16 vegades més espectadors que en els primers Jocs Paralímpics de 1960.

A Barcelona perdura la memòria i els beneficis dels Jocs de 1992. Entre Londres 2012 i Barcelona 1992 hauran transcorregut 20 anys i molts esdeveniments, però l'esperit de Barcelona, la seva capacitat per reinventar la ciutat i encomanar l'entusiasme pels Jocs als seus ciutadans són un exemple per a Londres.

La torxa olímpica il·luminarà un recorregut per les illes Britàniques que portarà l'esperit dels Jocs fins als quatre cantons de la nació. El 95% de la població britànica estarà a menys d'una hora del recorregut de la torxa, i el seu pas estarà marcat per activitats d'oci, concerts i espectacles.

Però, per sobre de tot, els Jocs tenen a veure amb l'acollida que dóna el poble britànic al món i amb milions de persones que es reuneixen per compartir una experiència inoblidable. Fins a 70.000 britànics s'han ofert com a voluntaris per ajudar durant els Jocs i per garantir una estada memorable. L'estatus de Londres com a ciutat global significa que cada un dels 205 països competidors hi tindrà un «públic local», incloent-hi Espanya, amb els 60.000 ciutadans residents al Regne Unit i els dos milions d'espanyols de mitjana que visiten les nostres illes cada any.

A partir d'avui, el somni pot fer-se realitat. Ja s'ha obert el procés de sol·licitud d'entrades i el programa d'esdeveniments ajuda els interessats a decidir a quin acte volen assistir, així com on i quan se celebra. El programa inclou informació sobre totes les sessions esportives olímpiques, a tots els escenaris, cada dia i amb preus per a tots, des de només 25 euros. Hi ha un total de 26 esports olímpics, amb 645 sessions diferents que se celebraran en 36 seus diferents durant els 19 dies que durarà la competició.

Notícies relacionades

Com a ministre britànic d'Afers Estrangers, desitjo convidar-los a comprovar per si mateixos el que el Regne Unit pot oferir en aquesta memorable ocasió. M'agradaria que descobrissin que el Regne Unit és un dels millors llocs per viure, treballar, visitar i fer negocis. Des d'avui mateix, poden reservar les seves entrades per a l'espectacle més gran del món. Visitin-nos i participin en el que promet ser una experiència realment inoblidable.

Ministre britànic d'Afers Estrangers.