LA RESURRECCIÓ D'UN VELL ÍDOL

Festa a casa dels Nieto

Fonsi, nebot del gran '12+1', torna al cim a Brno al fer el millor temps en Moto2 El madrileny, que té 31 anys, va superar per dues mil·lèsimes un pilot 11 anys més jove

Foto de família 8 Gelete, Pablete, Fonsi, Ángel i el petit Hugo, fill del campioníssim, van celebrar ahir el millor temps de González Nieto.

Foto de família 8 Gelete, Pablete, Fonsi, Ángel i el petit Hugo, fill del campioníssim, van celebrar ahir el millor temps de González Nieto. / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS
BRNO ENVIAT ESPECIAL

Ángel Nieto, el12+1del motociclisme espanyol, a qui encara li dol no haver rebut el premi Príncep d'Astúries, va explicar ahir a tothom que el volgués sentir que no era a Brno només per treballar com a comentarista de TVE, sinó també per descansar de tanta festa, de tanta nit, de tanta diversió eivissenca. És possible, molt probable, bé, totalment cert, que un dels seus acompanyants habituals en aquelles nits de diversió va ser el seu nebotFonsi Nieto, escortat pels seus cosinsGeleteiPablete. Eivissa, la nit, són els seus dominis i, durant les últimes setmanes deuen haver viscut alguna cerveseta en discoteques amb dutxes de cava, de ben segur, amb Valentino Rossi, que posseeix una mansió a l'illa.

Pot ser que a moltes d'aquestes nits els seguissin, a la tarda, dures sessions de gimnàs i fúting en el cas deFonsi, que, als 31 anys i després de cinc temporades (del 2005 al 2009) al Mundial de Superbikes, pilotant per a Ducati, Suzuki i Kawasaki, s'ha enrolat en el projecte dels seus cosins en Moto2 als comandaments d'una Moriwaki. Després de molta feina, uns quants desenganys i un frustrat podi a Sachsenring (Alemanya), on finalment només va poder ser quart, el nebot preferit delmés granva aconseguir ahir el millor temps, unapole positionvirtual, en els primers assajos del Gran Premi de la República Txeca, que es correrà demà a Brno. Nico Terol (125cc) i Jorge Lorenzo (MotoGP) van maltractar ahir els seus adversaris ficant-los a cada un més de mig segon en el cos. La conquista deFonsiva ser molt més costosa. Als 31 anys (va debutar en el Mundial, a Xerez, fa 14 anys), González Nieto va superar per dues mil·lèsimes de segon el pilot local, Karel Abraham, 11 anys més jove que ell. I, és clar, va provocar un gran guirigall de tota la família, present a Brno. Pura felicitat.

Mentre el seu nebot més petit, és a dir, el fill petit d'Ángel Nieto, Hugo, corria al seu voltant fent el signe de la victòria i el12+1feia un petó el front deFonsicom només els autèntics patriarques saben fer,GeleteiPablete, responsables de l'equip Holiday Gym G22, expressaven la seva alegria pel simbòlic premi al seu, més que cosí, col·lega eivissenc.

Tocar de peus a terra

Notícies relacionades

La pell deFonsiés de cocodril, ha lluitat en massa batalles –ha corregut 108 grans premis en quatre categories (125cc, 250cc, Moto2 i MotoGP) i ha sumat cinc victòries endos i mig– per sentir-se important o l'home més feliç del món. Pensa que ja ha viscut el seu quart d'hora de glòria, però persegueix 10 minuts més.

«Aquests dies, a Eivissa, m'he menjat molt el coco, pensant què havia de fer per ser més competitiu», va reconèixer ahirFonsi.«El canvi de Superbikes a Moto2 ha sigut molt dur, però començo a entendre la moto i a barallar-me amb aquesta gent, que no respecten els cabells blancs i van a sac en cada revolt».Fonsirecorda que ha sentit a dir massa vegades que estava acabat:«Jo no faig cas de tots aquests romanços, però, sí, fa temps que sento això de 'Fonsi es retira' o 'Fonsi torna'. Aquesta poledemostra que puc lluitar per la victòria; si no fos així, seguiria a Eivissa».Fonsino s'enganya:«Una cosa és el divendres i una altra la carrera. La veritat, prefereixo emocionar-me el diumenge».

Temes:

Ángel Nieto