POLIESPORTIU // GOLF

L'argentí Cabrera guanya l'US Open

Els espanyols Suneson i Ciganda van obtenir els seus primers tornejos importants al cirucit europeu

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / PARÍS

L'argentí Ángel Cabrera es va proclamar ahir campió de l'Open dels EUA de golf, segon gran de l'any, i es va adjudicar així la seva primera victòria important en el camp professional, després de 15 triomfs repartits entre l'Argentina i el circuit europeu. El golfista de Córdoba (Argentina) va ser un dels dos jugadors --l'altre va ser el nord-americà Anthony Kim-- que ahir van aconseguir mantenir-se per sota del par del camp d'Oakmont (Pennsilvània) i totalitzar 285 cops, un menys que els també nord-americans Jim Furyk i Tiger Woods, informa Efe.

RATXA ESPANYOLA A

Europa, l'espanyol Carl Suneson va aconseguir la seva primera victòria al guanyar l'open de Saint Omer, una localitat pròxima a Calais. Suneson, de pare suec i mare anglesa, nascut a les Canàries, va saber aguantar la pressió d'iniciar l'última jornada com a líder i va acabar el dia dos sota el par, amb un total de 276 cops, per superar el veterà australià Peter Fowler, el britànic Marcus Higley i el francès François Calmels, i es va adjudicar un xec de 85.000 euros.

Notícies relacionades

El mèrit de Suneson és que ha seguit endavant en la seva carrera professional, malgrat que és diabètic i ha tingut problemes de tiroide que l'han fet abandonar en alguns moments de la seva carrera. "Val la pena per tot el que he passat", va reconèixer Suneson.

L'excel.lent jornada per al golf espanyol es va completar amb el triomf de la navarresa Carlota Ciganda, de 17 anys, a l'Open Britànic femení amateur a l'imposar-se per 4 i 3 a la sueca Anna Nordqvist en la final disputada a l'Alwoodley Golf Club, a prop de Leeds.