Seguretat

Esplugues i Sant Just Desvern exigeixen a Interior que es reforci la comissaria dels Mossos

Els alcaldes dels dos municipis han comparegut davant de la premsa per advertir que les dues localitats viuen un moment de «màxima complexitat» arran de la falta de mossos

Esplugues i Sant Just Desvern exigeixen a Interior que es reforci la comissaria dels Mossos
1
Es llegeix en minuts
ACN
El Periódico

Els alcaldes d’Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern (Baix Llobregat) exigeixen al Departament d’Interior que destini més agents a la comissaria dels Mossos d’Esquadra que comparteixen els dos municipis. Els alcaldes dels dos municipis, Pilar Díaz i Joan Basagañas, han comparegut aquest dimecres davant de la premsa per advertir que les dues localitats viuen un moment de «màxima complexitat» arran de la falta de mossos.

Asseguren que Interior es va comprometre el 2006 a tenir operatives tres patrulles en cada torn, i avisen que ara hi ha torns coberts amb una sola patrulla. «La nostra policia es veu obligada a realitzar treballs substitutius dels Mossos en matèria de seguretat ciutadana i deixar d’assumir competències locals», s’ha queixat Díaz.

La protesta dels alcaldes arriba una setmana després que el sindicat SAP-FEPOL emetés un comunicat en què denunciava una «greu falta» d’efectius a la comissaria d’Esplugues i avisava que hauria de tancar si no es prenien mesures «urgents».

«No es compleix allò pactat»

Díaz i Basagañas han criticat l’«opacitat» d’Interior a l’hora de concretar quants agents estan destinats a aquesta comissaria, i han recalcat que els efectius són insuficients per atendre les necessitats dels dos municipis. L’alcalde de Sant Just ha apuntat que la plantilla teòrica dista de la pràctica, «ja que hi ha moltes baixes i excedències que impedeixen cobrir allò pactat».

Això, asseguren, obliga les policies locals a assumir tasques de seguretat ciutadana, ja no poder focalitzar la seva feina en altres qüestions, com el compliment de les ordenances municipals, per exemple. «Tenim una plantilla local ben dimensionada tant per a les qüestions de trànsit com per complir les nostres ordenances i, en moltes ocasions, no aconsegueixen fer les seves competències perquè acaben fent la feina dels Mossos que no estan a la comissaria», ha especificat l’alcaldessa.

Notícies relacionades

Els dos alcaldes han assegurat que la setmana passada van contactar amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per afrontar aquesta situació i han lamentat no haver obtingut resposta encara.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO