Increment de treball

El sindicat SAP-Fepol denuncia la falta d’efectius de Mossos a Esplugues

  • La comissaria d’Esplugues està registrant un increment de la càrrega de treball, però cada vegada hi ha menys efectius policials

  • Si les seves demandes no són escoltades, «aquesta comissaria es veurà obligada a tancar les portes»

El sindicat SAP-Fepol denuncia la falta d’efectius de Mossos a Esplugues
1
Es llegeix en minuts
EFE

El sindicat SAP-Fepol ha denunciat aquest dimarts la falta d’efectius de Mossos d’Esquadra a la comissaria d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), que dona servei també a Sant Just Desvern, i ha advertit del risc que aquests municipis es quedin sense patrulles l’estiu vinent.

En un comunicat, el sindicat ha explicat que la comissaria d’Esplugues està registrant un increment de la càrrega de treball, però que cada vegada hi ha menys efectius policials, ja sigui a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania o a la Unitat de Seguretat Ciutadana.

Així mateix, ha denunciat que en aquest destí hi ha cada vegada menys comandaments d’escala bàsica (caporals) i intermèdia (sergents) que facin les funcions de caps de torn, i «això està provocant que hagin de ser els agents que es vegin obligats a assumir funcions i responsabilitats que no els corresponen».

«Si l’administració no pren mesures urgents, el pitjor encara ha d’arribar, ja que ben aviat ens trobarem que per a aquestes poblacions no hi haurà una sola patrulla que pugui donar resposta als requeriments de la ciutadania», ha afirmat.

En aquest sentit, ha apressat la direcció general de la policia a oferir un mínim de 15 efectius per a aquesta destinació.

Notícies relacionades

El sindicat ha avisat que, si les seves demandes no són escoltades, «aquesta comissaria es veurà obligada a tancar les portes i deixar a requeriment els pocs efectius que treballen».

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO