Sanitat

Sant Joan de Déu d’Esplugues inaugura el centre de medicina nuclear de l’hospital

El nou servei permetrà oferir més opcions de diagnòstic per la imatge i tractaments a nens amb diverses patologies

Sant Joan de Déu d’Esplugues inaugura el centre de medicina nuclear de l’hospital

Sant Joan de Déu

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) i la companyia Atrys Health, especialitzada en serveis innovadors de diagnòstic i tractament oncològic, han inaugurat aquest dimecres el servei de medicina nuclear del centre hospitalari.

El nou servei permetrà oferir més opcions de diagnòstic per la imatge i tractaments a nens amb diverses patologies, sobretot de tumors, que són tractats actualment al centre SJD Pediatric Cancer Center Barcelona (PCCB), on s’ubica aquest departament, ha explicat l’hospital en un comunicat.

Les proves de diagnòstic que es faran en el servei de medicina nuclear beneficiaran també pacients de nefrologia, endocrinologia, neurologia, reumatologia i traumatologia.

Cada any, assenyala el centre, uns 1.400 pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu se sotmeten a una prova diagnòstica d’aquestes característiques.

En l’àmbit de l’oncologia, les noves instal·lacions obren, a més, la possibilitat d’avançar en el tractament i recerca dels tumors pediàtrics.

«Suposa un avenç molt important per al diagnòstic, el tractament i la recerca en malalties minoritàries i complexes que presenten molts dels nostres pacients, i aporta un valor afegit al centre pioner SJD Pediatric Cancer Center Barcelona», ha destacat el director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el president d’Atrys, Santiago de Torres, ha posat en relleu que el servei, gestionat a càrrec de la filial de la companyia SIMM Molecular, «permet no només diagnosticar més ràpid, sinó millorar el pronòstic del càncer en infants gràcies a l’equipament mèdic més punter».

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO