Des de 1967

Sierra Leone nomena l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues com a millor hospital missioner del seu país

Es tracta d’un reconeixement a l’esforç, bona gestió i servei a favor de la prevenció de les malalties i mortalitat en la població

Sierra Leone nomena l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues com a millor hospital missioner del seu país

SJD

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Sanitat de Sierra Leone ha atorgat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Esplugues (Baix Llobregat) el reconeixement com a millor hospital missioner a Sierra Leone per l’«excel·lent tasca realitzada en aquest país en els últims 50 anys». Així l’hi ha comunicat aquest mes el Comitè de Direcció de la Unitat Territorial I de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, després de la reunió feta el 30 de juny de Comitè de Centres Sanitaris.

Es tracta d’un reconeixement a l’esforç, bona gestió i servei a favor de la prevenció de les malalties i mortalitat a la població de Sierra Leone. Un servei que s’ha portat a terme des de 1967 fins a dia d’avui . L’Hospital Sant Joan de Déu està agermanat amb el centre que l’orde té a Sierra Leone: Saint John of God Hospital.

A més, el mes de juny passat, el programa ‘Apadrina un tractament d’un infant de Sierra Leone’ va rebre el premi AQ Awards a les Millors Pràctiques ESG (Environmental and Social Governance), organitzat per AdQualis Human Results. Aquest programa neix amb la finalitat d’aconseguir finançament per al tractament dels nens i nenes del Saint John of God Catholic Hospital de Lunsar, centre agermanat amb l’Hospital Sant Joan de Déu i que té per objectiu que cap nen deixi de ser tractat o ingressat per falta de mitjans econòmics.

Un dels països més pobres del món

Sierra Leone és un dels països més pobres del món i els recursos sanitaris disponibles són escassos, tant d’equipaments com de professionals. L’índex de mortalitat infantil és un dels més alts del món i la incidència d’algunes malalties és molt alta.

Notícies relacionades

Els nens són els grans perjudicats, perquè l’eficàcia de molts tractaments depèn de la precocitat del seu inici i l’atenció sanitària, tot i que subvencionada, continua tenint un cost molt alt per a les famílies.

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues