Obertura parcial

L’antic Mercat Municipal d’Esplugues ressorgeix amb l’obertura del nou Lidl

Lidl va guanyar el concurs d’adjudicació per renovar integralment els mercats de Can Vidalet i la Plana a canvi d’obrir un supermercat a cada recinte

L’antic Mercat Municipal d’Esplugues ressorgeix amb l’obertura del nou Lidl

ayuntamiento de Esplugues

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La renovació integral dels mercats municipals d’Esplugues (Baix Llobregat) ha fet un pas cap ndavant amb la parcial obertura del Mercat Municipal de La Plana.

L’empresa Lidl Supermercats ha posat en marxa avui, 8 de setembre, la seva botiga de més de 1.000 m2, mentre que la part que correspon als paradistes continua al recinte de la rambla del Carme que han ocupat els últims anys.

Lidl va guanyar el concurs d’adjudicació per renovar integralment els mercats de Can Vidalet i La Plana a canvi d’obrir un supermercat en cada recinte. L’empresa ha costejat les obres dels nous edificis –més de 9 milions d’euros a La Plana i 7,5 milions a Can Vidalet– i de la urbanització de l’entorn.

En el cas de La Plana, el tram del carrer del Carme més pròxim a l’avinguda Cornellà, on s’aixeca el nou Mercat Municipal de La Plana –entre Carme, Quintana i avinguda de Cornellà–, passa a ser per als vianants. Quan s’afegeixi l’espai que deixarà lliure el mercat actual, el resultat serà una plaça de 1.500 m2. Aquest nou espai serà l’inici d’un eix verd que enllaçarà a través de la rambla del Carme amb la nova zona urbanitzada de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) Montesa.

«Recuperació d’un espai històric i emblemàtic»

L’alcaldessa del municipi, Pilar Díaz, ha visitat aquest dimecres, 7 de setembre, les noves instal·lacions juntament amb el director regional de Lidl Catalunya, José Mendieta. Díaz ha volgut destacar que «la reforma del mercat ha suposat la recuperació d’un espai històric i emblemàtic. El nou equipament oferirà més comoditat i més prestacions, però també és una imatge que parla d’innovació, activitat i futur».

El renovat Mercat Municipal de La Plana compta amb quatre plantes que es destinaran a les parades tradicionals, a planta logística de càrrega i descàrrega, al supermercat de Lidl (situat a la planta baixa) –que generarà 90 nous llocs de treball– i a un aparcament amb més de 50 places amb diversos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. També s’hi han instal·lat panells solars, il·luminació led i climatització eficient, entre d’altres.

Notícies relacionades

El projecte de la reconstrucció del mercat ha sigut redactat per Josep Miàs, arquitecte reconegut per altres projectes com el Club de Golf Fontanals o el Mercat de la Barceloneta, que ha projectat un edifici acolorit amb amplis finestrals, que permeten aprofitar la llum natural i reduir el consum lumínic.

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues

Temes:

Lidl