Pressupost participatiu

Cinc projectes triats en el Pressupost Participatiu d’Esplugues 2021

L’adquisició de llibres de cultura popular, les rèpliques en petit dels Gegants o els refugis per a gats són alguns dels projectes que rebran recolzament econòmic de l’ajuntament

ajuntament

ajuntament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 8a edició del Pressupost Participatiu d’Esplugues (Baix Llobregat), en què han participat més de 1.300 persones, ja té guanyadors. Es tractava de decidir en què invertir 218.000 euros del pressupost municipal. Dels onze projectes finalistes, els cinc més votats sumen 166.500 euros.

Els 51.500 restants es destinaran a la sisena proposta més votada, els horts urbans públics, tot i que té un cost de 218.000 euros. L’ajuntament assumirà aquest projecte, que ja estava contemplat en l’apartat d’inversions del pressupost municipal d’aquest any, i pròximament firmarà un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per posar-lo en marxa.

Projectes seleccionats

Adquisició de llibres de cultura popular per a la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues, llibres sobre festes i tradicions, bestiari, llegendes i contes i receptes de cuina, entre altres. La compra representa un cost de 1.500 euros.

Edició d’un llibre-CD amb les músiques de la festa major d’Esplugues (continuant amb accions similars fetes el 2012 i el 2014), amb un cost previst de 35.000 euros.

Realització de rèpliques en petit dels Gegants d’Esplugues per ajudar a acostar la cultura popular local als nens. La seva fabricació té un cost previst de 30.000 euros.

Ampliació de les voreres d’accés a l’Escola Natzaret (carrers Milà i Pi i Lluís Millet) i l’escola bressol Nimbo (carrer Josep Rodoreda). L’obra té un cost de 70.000 euros.

Deu refugis per a gats, espais per a 10 de les 60 colònies de gats que hi ha al municipi. Amb un cost aproximat de 30.000 euros.

Notícies relacionades

De les 1.321 persones que han participat durant tot el procés (en trobades presencials o de forma telemàtica), més de 1.100 van formar part de la votació final, que es va acabar el 29 de maig. En la primera fase es van rebre 62 propostes vàlides.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO