Participació ciutadana

El Pressupost Participatiu d’Esplugues entra en la fase decisiva amb 11 finalistes

El projecte pretén a decidir a què s’han de destinar 218.000 euros del pressupost municipal amb l’ajuda veïnal

El Pressupost Participatiu d’Esplugues entra en la fase decisiva amb 11 finalistes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Pressupost municipal d’Esplugues (Baix Llobregat) d’aquest any també compta amb una partida que es decidirà amb el conjunt de la ciutadania que s’animi a votar en el Pressupost Participatiu 2021. Es tracta de la vuitena edició d’aquest procés obert a la ciutadania per decidir en quin o quins projectes invertir 218.000 euros del pressupost total, i aquesta setmana ha entrat en la fase final amb les 11 propostes que han tingut més recolzaments en les fases prèvies (la previsió era prioritzar-ne 10, però les que han quedat en desena i onzena posició han rebut el mateix nombre de vots). Les propostes es poden votar a la web d’‘Esplugues participa’ fins al 29 de maig.

En la primera fase del procés es van rebre 133 propostes durant la primera fase. D’aquestes, 62 van ser considerades viables tècnicament. Després es va iniciar la fase de priorització, en què s’han escollit les finalistes.

Aquestes idees passen a la votació final, que es pot fer ‘online’ a la web d’‘Esplugues participa’, per via telefònica i en alguns punts mòbils. Des de dijous passat, 8 d’abril, fins a les 20 h del 29 de maig els veïns i veïnes que vulguin poden votar per una o més de les 11 propostes, fins a completar el pressupost de 218.000 euros.

Les propostes

Notícies relacionades

Entre les propostes finalistes es poden veure idees més barates com fer rèpliques dels gegants de la ciutat, produir un disc amb les cançons de la festa major, donar llibres a les biblioteques o construir un refugi per a gats; o altres idees més cares com fer un estudi de millora de la il·luminació de punts foscos de la ciutat, equipar amb plaques solars alguns edificis públics o instal·lar un escenari a la plaça Catalunya.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO