Participació

En marxa el pressupost participatiu d’Esplugues que decidirà sobre 218.000 euros

Fins al 7 de febrer, els veïns de 16 anys podran fer les seves propostes que seran estudiades posteriorment per l’Ajuntament

  • Plaques solars, carrils bici, un hort urbà o semàfors intel·ligents, algunes de les propostes del pressupost participatiu d’Esplugues

  • Els veïns d’Esplugues decideixen invertir 245.000 euros del pressupost participatiu en quatre projectes

ajuntament

ajuntament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues ha posat en marxa aquest dilluns 11 de gener la 8a edició del pressupost participatiu, una eina participativa perquè els veïns de la ciutat puguin decidir en quins projectes volen invertir 218.000 euros del pressupost municipal.

Fins al 7 de febrer, les persones majors de 16 anys d’Esplugues poden fer propostes a través del portal web, de les sessions virtuals o dels punts mòbils de participació.

Quan acabi aquesta primera fase, l’Ajuntament d’Esplugues estudiarà les inversions proposades, que han de seguir alguns criteris: una proposta que pugui construir l’Ajuntament i sigui de competència municipal, viabilitat tècnica o no poden implicar contractació de personal o representar un cost addicional per a futurs pressupostos.

«Exercici de democràcia avançada»

«Exercici de democràcia avançada»Per la seva banda, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz (PSC), considera que el pressupost participatiu és un «exercici de democràcia avançada» perquè els veïns puguin «continuar millorant la ciutat».

Notícies relacionades

El procés d’aquesta iniciativa participativa passarà per diferents fases, obertes a la votació de tota la població. Del 17 de març al 5 d’abril es podran escollir quatre propostes, i a partir del 8 d’abril i fins al 29 de maig se celebrarà la votació final.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments