Successos

Una residència d’Esplugues, víctima d’una estafa per les vacunes contra la Covid-19

  • El treballador de la residència va rebre una trucada apressant a efectuar un pagament per poder rebre les dosis

  • Interior alerta d’estafes telefòniques a residències de gent gran per intentar vendre la vacuna contra la Covid-19

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han alertat d’una onada amb més d’un centenar d’intents d’estafa en residències de gent gran, unes de les quals s’ha consumat amb un pagament de 400 euros, en les quals s’insta a abonar urgentment una quantitat de diners per poder rebre les vacunes.

Així ho han advertit en roda de premsa telemàtica el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, que han detallat que fins al moment consta una denúncia per una estafa consumada en una residència d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), on un treballador va rebre a les quatre de la matinada una trucada apressant a efectuar un pagament per poder rebre immediatament les vacunes prèviament compromeses.

El treballador va ser víctima de l’engany i va acabar pagant als estafadors uns 400 euros de paga i senyal d’un import total de 3.000 euros, segons les fonts. Sàmper ha detallat que aquestes estafes segueixen un mateix model en tots els intents detectats fins al moment a Catalunya: truquen a la residència i parlen amb algun treballador, com els vigilants de seguretat, i avisen que està pendent l’entrega de les vacunes però que si volen garantir-ne l’arribada han de pagar una quantitat de diners.

A més de l’estafa denunciada per la residència d’Esplugues, als Mossos els consten «bastants intents més», segons ha advertit el comissari portaveu, Joan Carles Molinero, que ha explicat que han rebut unes cent trucades de residències que han avisat que els havien demanat les dades bancàries per carregar un ingrés per rebre les vacunes.

Intent d’estafa a gent gran

Per donar credibilitat a la trucada, els estafadors aporten dades sobre els directors de la residència, segons el conseller, que ha indicat que també s’han produït alguns intents d’aquesta estafa directament a avis.

Aprofiten així la «pressa» i la «inquietud» que genera en els treballadors que atenen la trucada les possibles conseqüències en cas de no fer la transferència demandada i no rebre les vacunes.

Notícies relacionades

Molinero ha demanat que s’extremi la precaució davant aquesta nova «onada d’estafes» que han detectat i, igual que el conseller Sàmper, ha recordat que les vacunes es distribueixen de manera gratuïta. A més, ha demanat que si una residència té un cas en què una persona intenta vendre’ls vacunes, truqui immediatament al telèfon d’emergències 112 perquè els Mossos d’Esquadra o les policies locals s’hi puguin presentar al més aviat possible.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments