CORONAVIRUS

Esplugues aprova uns pressupostos focalitzats en la crisi social de la Covid-19

El pressupost municipal per al 2021 ascendeix a 46.368.797 euros, un 6,47% més respecte a l'any passat; es preveu la congelació d'impostos

La proposta s'ha aprovat amb els vots favorables del PSC, Ciutadans, Esplugues en Comú - Podem i el PP; ERC, per la seva banda, hi ha votat en contra

soc esplugues car 1200

soc esplugues car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha aprovat la proposta dels pressupostos municipals per a l’exercici 2021, amb els vots a favor del PSC, Ciutadans, Esplugues en Comú – Podem PP, així com el vot en contra d’ERC.

El pressupost de l’ajuntament per al 2021 ascendeix a 46.368.797 euros, un 6,47% més respecte a l’any passat, i preveu la congelació dels impostos. Aquest any, les prioritats de la despesa se centraran en accions que «prioritzin les polítiques socials i l’espai públic per atendre les dificultats derivades de la pandèmia».

Des de l’ajuntament defensen que «5,3 euros de cada 10» es destinaran a polítiques socials (29,06%) i a polítiques del territori, sostenibilitat i transició ecològica (24,9%).

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz (PSC), ha assenyalat que hi haurà «més recuros» per combatre la pandèmia i ha agraït l’«esforç majúscul» de l’oposició per aprovar els comptes. Finalment, Díaz ha puntualitzat que l’any vinent s’aportarà un milió d’euros per als ajuts de la Covid-19, mantenint «viu» el pla de reconstrucció que han treballat els grups municipals durant la pandèmia.

Prioritats d’inversió

El pressupost municipal per al 2021 dibuixa 10 grans línies d’actuació, emmarcades amb el pla d’actuació municipal 2019-2023, els ODS i les mesures del pla de reconstrucció.

D’altra banda, el consistori preveu invertir gairebé 4 milions d’euros en inversions, un creixement del 63% respecte al 2020. Les actuacions més importants són el camí de connexió al parc dels Torrents, el canvi de gespa del camp municipal de futbol Salt de Pi, l’accés al parc de Can Vidalet, així com una nova web del portal municipal.

Notícies relacionades

Els projectes de la reurbanització de la Bòbila, executada per l’AMB, la reurbanització de l’ARE Montesa i el nou centre sociocultural i esportiu Can Vidalet del carrer Cedres es preveuen ser posats en marxa el 2021.

Esplugues