EFECTES ECONÒMICS I SOCIALS

L'oficina d'atenció per als ajuts per la Covid-19 d'Esplugues rep 30 consultes diàries

La majoria de les trucades són per a les subvencions a famílies amb ingressos reduïts i per a autònoms amb uns ajuts de 200 euros

La nova oficina atén de dilluns a divendres via telefònica, presencialment amb cita prèvia o per correu electrònic

24/04/2015 Oficina, ordenadores, trabajo, trabajando, empleo, desempleo, paro, trabajador

24/04/2015 Oficina, ordenadores, trabajo, trabajando, empleo, desempleo, paro, trabajador / EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Oficina Municipal d’Ajuts per a la Reactivació (OMAR), servei de nova creació impulsat per informar i atendre la ciutadania sobre els ajuts aprovats arran de la crisi de la Covid-19 per l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, até unes 35 trucades diàries.

El consistori va aprovar al maig passat un pla de reconstrucció dotat amb un milió d’euros per ajudar afectats  per ertos, autònoms i comerços locals.

Dels centenars de consultes que rep l’oficina, un 51% es referien a línies d’ajuda per a famílies amb ingressos reduïts, un 27% a ajuts per a autònoms i un 12% a informació en general, expliquen des de l’Ajuntament.

El servei atén principalment via telefònica de dilluns a divendres en horari de 8.30 h a 14.30 h, presencialment amb cita prèvia o a través de correu electrònic.

Els diferents ajuts del Pla de Reconstrucció

Una de les subvencions va dedicada a ajudar les unitats familiars amb ingressos limitats i algun membre familiar afectat per l’erto. Seran de 200 euros, més un 10% per cada fill o filla a càrrec seu. La partida pressupostària serà de 300.000 euros

També el consistori ha anunciat ajuts de 200 euros per a autònoms que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d’ingressos o tanqui a causa de la pandèmia. Aquesta partida aquesta dotada per 250.000 euros.

Notícies relacionades

Els primers ajuts ja es van posar en marxa fa uns mesos i el termini permet acollir-se fins i tot el 30 de setembre, o fins que les partides pressupostàries previstes s’acabin.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments