CLASSES POST-COVID-19

L'IES Joanot Martorell d'Esplugues reobre amb controls de temperatura, mascaretes i el 10% dels seus alumnes

Els 40 estudiants de segon de batxillerat que han tornat estaven «il·lusionats», però alhora «preocupats» per les PAU, diu la directora, Laura Roig

Aquest dimarts s'incorporaran els alumnes de 4t d'ESO i la idea és que es vagin reprenent en els pròxims dies algunes classes i tutories presencials

foto 3658994

foto 3658994

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els estudiants de l’IES Joanot Martorell d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) s’han trobat amb un institut molt diferent del que van deixar enrere el març passat quan han tornat a les classes aquest dilluns. De moment, només ho han fet 40 dels 61 alumnes de 2n de Batxillerat, cosa que representa només un 10% dels joves que estudien al centre.

Per poder accedir a l’institut, els estudiants han de portar posada la mascareta, sotmetre’s a controls de temperatura i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. A l’aula, s’han retrobat amb els companys, però mantenint les distàncies i en grups de 10 persones.

La directora del centre, Laura Roig, assegura que, malgrat que «les ganes d’abraçar-se eren presents», tots han complert els protocols. A més, afegeix que els estudiants s’han mostrat «il·lusionats» per la tornada, però han reconegut que estan preocupats per les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), previstes del 7 al 10 de juliol.

«Hem donat prioritat als alumnes que finalitzen el cicle; avui han vingut els de segon de batxillerat i demà vindran els de quart d’ESO», comenta Roig. A més de les mesures preses per personal i alumnes, el centre també ha sigut desinfectat prèviament i s’han col·locat senyals a l’entrada, les taules i les cadires.

El conserge de l’IES Joanot Martorell pren la temperatura a un alumne, aquest dilluns / NORMA VIDAL (ACN)

Una situació «estranya» per als alumnes

Èric López, un estudiant de segon de batxillerat, reconeix que la situació és «estranya» perquè tant ell com els seus companys estan acostumats a mantenir molt contacte físic. «Sempre estem uns a sobres dels altres i ara haurem de ser-ne conscients», explica.

En el mateix sentit s’expressa Jordan Moreira, un altre dels alumnes, que afirma que tenia moltes ganes de veure els seus companys. Referent a les mesures de seguretat, assenyala que la situació és «diferent», però que s’han de prendre precaucions per garantir el benestar de tots els joves.

Tots dos coincideixen a més en el fet que seguir el curs a distància ha sigut «complicat», i tot i que apunten que han trobat a faltar més explicacions en algunes assignatures massa teòriques, reconeixen que molts professors han fet una bona feina i han estat disponibles per ajudar-los amb els dubtes que tenien.

Preparació per a les PAU

Durant aquests mesos, els alumnes que es preparen la selectivitat han fet classes i tutories ‘online’, però la previsió és que a partir d’ara es puguin fer algunes classes presencials perquè els joves arribin preparats a les PAU: «Volem recollir les seves inquietuds i programes les sessions que facin falta», defensa la directora.

La previsió és que en els pròxims dies també acudeixin al centre els estudiants dels altres cursos. «Volem que tots tinguin l’oportunitat de venir», explica la directora, que diu que es farà un seguiment especial d’aquells que han patit situacions complexes durant el confinament.

Notícies relacionades

«Un 20% dels nostres alumnes s’han trobat en escenaris que no són els més adequats», reconeix. Aquest dilluns s’han reincorporat a la feina 10 professors. La resta de la plantilla anirà tornant a poc a poc i es faran torns per afavorir la conciliació. A més, els que formen part de col·lectius de risc no reprendran l’activitat presencial, fins a com a mínim, el mes de setembre.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA