INICI DE LA DESESCALADA

Esplugues adapta la mobilitat per als vianants al desconfinament

Les voreres de menys de quatre metres són ara d'un únic sentit i en les més amples els vianants han de circular sempre pel seu costat dret

L'Ajuntament recorda la necessitat de mantenir la distància mínima de dos metres i de fer les cues en locals a la part dreta de la façana

exfiq-hxqaejwqp-2

exfiq-hxqaejwqp-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Davant de l’inici progressiu del desconfinamentque es farà per fases fins a finals de juny, l’Ajuntament d’Esplugues  ha adoptat una sèrie de mesures per garantir la mobilitat segura de les persones i evitar la propagació del coronavirus, com la circulació en un únic sentit en voreres estretes. 

Així, a les voreres o espais públics aptes per a vianants de menys de quatre metres d’ample, la circulació s’haurà de fer de manera preferent per la vorera de la dreta segons el sentit de la marxa. En aquelles més amples, en canvi, hi pot haver dos sentits de circulació, tot i que el vianant haurà de circular sempre pel seu costat dret.

En qualsevol cas, s’haurà de mantenir una distància mínima de seguretat de dos metres, que s’ha de complir també als espais immediats als passos de vianants, estiguin regulats o no mitjançant semàfors. Així mateix, el decret assenyala la necessitat de procurar la distància mínima quan es formin cues en establiments públics o privats.

Dos metres de distància

En aquest cas, les persones alineades s’hauran de situar a la part dreta de la façana, possibilitar la circulació de la resta de vianants per la vorera o l’espai públic i deixar lliures els accessos a edificis i establiments de qualsevol tipus, així com les finestres de les vivendes situades en plantes baixes.

L’Ajuntament d’Esplugues ha remarcat que l’incompliment de les instruccions incloses en aquest decret, que estarà en vigor mentre durin les mesures extraordinàries adoptades pel Govern per fer front a l’emergència sanitària, serà considerada una infracció greu per part de la policia local del municipi baixllobregatenc.

Notícies relacionades

Des de dissabte passat, la ciutadania pot sortir a fer passejos o exercici físic a la via pública, motiu pel qual el consistori va decidir obrir els parcs de Can Vidalet i dels Torrents, els últims que quedaven per obrir. Aquest dilluns entra en vigor la fase zero, amb la reobertura de restaurants amb servei de recollida o l’obertura de perruqueries, entre altres mesures. 

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA