INICIATIVA SOLIDÀRIA

Un grup d'amigues impulsa la investigació del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues

El grup celebra un mercat de roba utilitzada que, en la seva tercera edició, ha recaptat 48.290 euros per a la investigació de tumors rabdoides

fotonoticia 20161006140725 640

fotonoticia 20161006140725 640

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

És el tercer any que Ana Manent i les seves amigues impulsen un mercat solidari de roba de segona mà amb què, aquest any, han aconseguit 48.290 euros per a la investigació del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues. La iniciativa va començar quan a la petita Blanca, neta de l’Ana, li van diagnosticar un tumor i «s’ha anat ampliant fins a convertir-se en una història de solidaritat i col·laboració que ens ajuda a combatre aquesta malaltia», expliquen des del centre hospitalari.

Les amigues de l’Ana compartien la seva preocupació al veure la situació de la Blanca i van demanar a tots els seus contactes que recollissin roba de segona mà, que elles després la vendrien en un mercat solidari durant les dates de Nadal.

Ara són un grup de 35 dones, que cada any multipliquen els resultats. En tres anys, han aportat gairebé 100.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Investigació dels tumors rabdoides

Des de l’hospital expliquen que els fons d’aquesta última donació es destinaran a impulsar una nova línia d’investigació dels tumors rabdoides, un grup de tumors cerebrals, per a la majoria dels quals encara no hi ha tractament o es tracta de tractaments molt agressius i amb moltes seqüeles.

El grup dones que formen aquesta iniciativa solidària se senten satisfetes, ja que són conscients que només amb la investigació es pot lluitar contra aquesta malaltia.

Notícies relacionades

 «Volien fer alguna cosa per la petita Blanca i estan fent molt per tots els nens que tenen càncer», afegeixen des de Sant Joan de Déu.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA