APROVACIÓ DE LES ORDENANCES FISCALS

Esplugues aprova un recàrrec del 50% de l'IBI en immobles buits amb les ordenances fiscals 2020

Es va aprovar per unanimitat la modificació de l'ordenança reguladora de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica

ple-esplugues

ple-esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple ordinari, celebrat el 16 d’octubre passat a Esplugues, va aprovar, amb el recolzament del PSC i ECP il’abstenció de Cs i el PP, la modificació de l’ordenança fiscal número 4, reguladora del’impost sobre béns immobles (IBI), per incloure un recàrrec del 50% sobre la quota de l’IBI per als immobles d’ús residencial que es trobin«desocupats permanentment».

D’altra banda, va aprovar per unanimitat la modificació de l’Annex A de l’ordenança fiscal número 13, reguladora de les categories viàries de l’impost sobre activitats econòmiques (IAE), per actualitzar la denominació dels carrers, places i altres vies, així com incorporar el carrer Sant Mateu en la categoria primera.

Això es deu que la situació física dels locals d’aquest carrer fa que «tinguin el mateix dinamisme comercial i, per tant, la mateixa gestió de negocis que els carrers de categoria primera», expliquen des del consistori.

Vehicles que tinguin una antiguitat superior a 30 anys

Finalment, es va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal número 2, reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, amb l’objectiud’eliminar la bonificació del 100% de la quota per als vehicles que tinguin una antiguitat superior a 30 anys.

Així mateix, en relació amb l’exempció dels vehicles matriculats a nom de persones amb discapacitat, es deixarà de reconèixer automàticament aquesta discapacitat igual o superior al 33% als pensionistes amb discapacitat permanent, ja que per tenir la consideració (discapacitat igual o superior al 33%) s’ha de valorar per part dels equips de valoració competents. «Aquesta modificació deriva de la sentència de Tribunal Suprem núm. 4446/2018», afegeixen des de l’ajuntament.

Notícies relacionades

Quant a la bonificació del 40% als vehicles que utilitzen gas, biogàs o GLP, s’elimina el requisit «d’ús en exclusivitat» de gas, biogàs o GLP, ja que els vehicles que hi ha al mercat que utilitzen gas són bicombustibles, és a dir, utilitzen també un altre tipus de carburant (dièsel o gasolina).

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments IBI