GOVERN EN MAJORIA ABSOLUTA

Presentat el nou govern municipal d'Esplugues, dividit en quatre grans àrees

Pocs canvis en el cartipàs, que continua amb Eduard Sanz, Sara Forgas i Montse Zamora com a tinents d'alcaldia, als quals se suma Oliver Peña com a quart

A les àrees de de Serveis Generals i Govern Obert i Territori i Sostenibilitat se sumen les de Drets Socials i Drets Civils i Ciutadania, abans unides

2731 a

2731 a

2
Es llegeix en minuts

Després de celebrar-se el 15 de juny passat l’acte de constitució del nou consistori d’Esplugues, en el qual es va investir de nou Pilar Díaz com a alcaldessa del municipiPilar Díaz , aquest dilluns s’ha fet públic l’equip que acompanyarà Díaz en un govern dividit en quatre àrees, una més que l’anterior, tot i que amb pocs canvis.

El govern continuarà comptant amb quatre tinents d’alcaldia, càrrec en el qual repeteixen Eduard Sanz (1r tinent d’alcaldia), Sara Forgas (2a) i Montse Zamora (3a), i al qual se suma per primera vegada Oliver Peña, que s’incorpora a l’equip com a 4t tinent d’alcaldia, ja que abans el tenia Javier Giménez.

L’anterior àmbit de Recursos Generals i Econòmics, al capdavant del qual es trobava la mateixa alcaldessa, passa a denominar-se Àrea de Serveis Generals i Govern Obert, igualment liderat per Díaz, i comprèn sis àrees diverses.

Així, es troben dins d’aquesta des de Serveis Econòmics i Policia Comunitària fins a Economia i Treball –la regidora del qual serà Montse Zamora–; Comerç i Consum, amb Manel Pozo al capdavant; Usos de l’Espai Públic i Protecció Civil, liderat per Javier Giménez; Turisme, al capdavant del qual segueix Maribel Aguilera, i Organització i Recursos Humans, que dirigirà Oliver Peña.

Eduard Sanz repeteix com a primer tinent d’alcaldia 

La resta d’àrees estaran liderades pels altres tres tinents d’alcaldia. El primer, Eduard Sanz, repetirà al capdavant de Territori i Sostenibilitat, àrea que inclou la regidoria de Transició Ecològica i Benestar Animal, a càrrec d’Oliver Peña, i algunes regidories de barri.

Sanz es farà càrrec de les de La Miranda, La Mallola, Finestrelles i Ciutat Diagonal, mentre que Peña farà el mateix amb la regidoria de Can Vidalet, Manel Pozo s’encarregarà de nou de La Plana, Montesa, Centre i El Gall, i Javier Giménez ho farà de Can Clota.

Divisió de l’àmbit d’Acció Social i Ciutadania

L’anterior àmbit d’Acció Social i Ciutadania es divideix en les àrees de Drets socials, la responsabilitat de la qual recau en la segona tinenta d’alcaldia, Sara Forgas; i de Drets Civils i Ciutadania, dirigida per la tercera tinenta d’alcaldessa, Montse Zamora.

Forgas continuarà com a regidora de Polítiques de Família, ens Major i Salut, i assumeix també Polítiques d’Infància, mentre que Eduard Sanz continuarà al capdavant de Polítiques Socials de Vivenda, Montse Zamora repetirà al capdavant d’Esports i Maribel Aguilera al capdavant de Cultura.

D’altra banda, Montse Pérez serà la nova regidora d’Educació (abans Maribel Peláez), Oliver Peña d’Interculturalitat i Nova Ciutadania, Joan Marín de Polítiques de Joventut i Intercanvis Internacionals i Claudia Acebrón de Drets Civils, Cooperació al Desenvolupament i Promoció de la Pau (que se separa d’educació).

Regidories estratègiques i Junta Local

D’altra banda, les regidories estratègiques com Polítiques de Dones i Innovació continuaran sent assumides per Pilar Díaz, mentre que Montse Zamora tornarà a encarregar-se de Participació i Sara Forgas repetirà com a encarregada de Comunicació.

Notícies relacionades

Pel que respecta a la Junta de Govern Local, que gestiona setmanalment les contractacions administratives d’obres, serveis i subministraments que no superen certs impostos i determinades llicències, estarà integrada per l’alcaldessa, els quatre tinents d’alcaldia i els regidors Manel Pozo i Maribel Aguilera.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA