DE 79 A 70 ACOMIADAMENTS

Els treballadors de Codorníu accepten reduir l'ERO a 70 acomiadaments i desconvoquen la vaga

Gairebé el 90% de la plantilla ha donat recolzament al preacord firmat entre la direcció i representants sindicals, que redueix de 79 a 70 el nombre d'acomiadaments

foto 3212741

foto 3212741

1
Es llegeix en minuts
ACN

Les assemblees de treballadors de Codorníu han ratificat el preacord firmat pel comitè d’empresa i la direcció de la companyia per reduir en nou persones l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) plantejat per l’empresa a mitjans de març, de manera que passarà dels 79 previstos als 70 afectats.

Fonts sindicals han detallat a l’ACN que 274 treballadors dels centres de Sant Sadurní d’Anoia, Esplugues i Lleida han donat recolzament a la proposta, mentre que 28 persones han votat en contra. Així, l’ERO tirarà endavant amb les condicions pactades aquest dilluns i amb l’aval del 89,7% de la plantilla, que ha acordat alhora desconvocar la vaga indefinida prevista a partir del 8 d’abril.

L’acord entre els sindicats i la direcció de la firma cavista fixa en 38 els acomiadaments en el cas de Sant Sadurní d’Anoia –on inicialment eren 43–, mentre que manté la xifra de 10 a Poblet i Lleida i rebaixa de 26 a 23 els acomiadaments a les oficines d’Esplugues de Llobregat, que, com ja preveia l’ERO, tancaran per traslladar-se a Sant Sadurní –amb els 94 empleats que restaran. 

En relació amb les condicions econòmiques acordades, l’acord estableix una indemnització de 38 dies i 28 mensualitats per als treballadors rescindits, amb un màxim de 75.000 euros, i un pla de rendes per als empleats majors de 56 anys.

Dos dies per acollir-se a l’ERO

Fins dijous al migdia, els treballadors podran postular-se per acollir-se voluntàriament a l’ERO i a les condicions pactades, que no afectaran els dos treballadors en cas de matrimoni o parella de fet, ni aquells amb condició de família monoparental o que tinguin fills amb un 33% de discapacitat.

D’altra banda, el preacord firmat ahir estableix que l’empresa presentarà un pla de viabilitat i fixa una clàusula de garantia d’ocupació, que fixa que, en cas de nous acomiadaments col·lectius en els pròxims tres anys, els treballadors rebran una indemnització de 40 dies per any treballat amb un màxim de 30 mensualitats i un límit de 80.000 euros. 

Notícies relacionades

Aquesta reestructuració arriba nou mesos després que el fons nord-americà Carlyle comprés la majoria de les accions de Codorníu i quan fa menys de dos anys del primer ERO presentat per l’empresa, que va suposar l’acomiadament de 71 treballadors. La companyia cavista ha emmarcat aquest nou expedient en un pla estratègic per "recuperar el creixement històric" de la companyia.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Codorniu Vagues