MALGRAT LA DECISIÓ DE L'AUDIÈNCIA

Adrià Carrasco descarta tornar de Bèlgica fins que es retirin tots els càrrecs i mesures cautelars

El membre del CDR Esplugues admet que la decisió de l'Audiència és "un pas", però reivindica la seva "absolució total"

foto 3418411

foto 3418411

1
Es llegeix en minuts
ACN

Adrià Carrasco, el membre del CDR Eslpugues fugit a Bèlgicano es planteja tornar aCatalunya de forma immediata malgrat quel’Audiència Nacional  hagi descartat l’Audiència Nacional hagi descartat investigar-lo per terrorisme i traslladar el cas als jutjats catalans.

En declaracions a la premsa des de Brussel·les, l’activista assegura que està “valorant” amb la seva defensa la decisió presa per la justícia espanyola i un hipotètic retorn al país.

Tot i així, ha assegurat que, “evidentment”, la primera condició per tornar seria que es retirés l’ordre de recerca i captura contra ell, que continua encara vigent. “Llavors em plantejaria tornar”, admet.    

Per Carrasco, que es descarti el delicte de terrorisme “és un pas”, però reivindica que el seu objectiu és “l’absolució total”, i recorda que “ningú ens està perdonant la vida”, perquè “això és el que hauria de passar en un país normal”.

Des de la capital belga, el membre del CDR afirma que té més esperances després de saber que el cas s’ha remès als jutjats catalans: “Perquè els delictes que són competència de l’Audiència són terrorisme, rebel·lió i sedició, i el fet que estigui en un jutjat ordinari implica que aquestes acusacions ja no són possibles”.

Notícies relacionades

El mes de setembre passat, l’advocat de Carrasco, Cristophe Marchand, va assegurar precisament que el millor escenari per al seu client era que es rebaixessin les acusacions a desordres públics i el cas pogués passar a un tribunal català.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA