Competició

La UPC inaugura la ronda de tornejos de la First Lego League

Els estudiants hauran de resoldre diferents missions relacionades amb el cicle humà de l'aigua

Hi participen més de 200 estudiants de primària i secundària d'entre deu i 16 anys de Barcelona i Esplugues

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) inaugura la ronda de tornejos de la First Lego League amb més de 200 nens i nenes de primària i secundària a Barcelona i Esplugues. En aquesta competició, estudiants de primària i secundària hauran de resoldre, amb els seus robots Lego Mindstorms Education, diferents missions relacionades amb el repte d'aquesta edició, que és el cicle humà de l'aigua.

Hi haurà dues rondes de tornejos, la primera es va dur a terme el passat 27 de gener al Campus Nord de Barcelona, i la segona serà el dissabte 3 de febrer, a l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), on els alumnes presentaran els "projectes científics en els quals han estat treballant i demostren la seva creativitat i enginy per dissenyar, construir i programar el seu robot".

En aquest primer torneig participen "més de 200 estudiants de primària i secundària d'entre deu i 16 anys, distribuïts en 22 equips, de 17 escoles i instituts de Barcelona i una d'Esplugues de Llobregat". La jornada se celebrarà paral·lelament a l'Auditori i en diferents espais de l'edifici Vèrtex de la UPC al llarg de tot el matí de dissabte i es podrà seguir en directe per UPCtv.

Notícies relacionades

A les 9.40 hores tindrà lloc la inauguració del torneig i es presentaran els projectes científics. A les 10 hores començaran els jocs de robots, on es posaran a prova les habilitats dels equips per a les diferents missions plantejades en un temps limitat.

A les 13.30 hores es farà l'exhibició dels robots participants i, a continuació, tindrà lloc la cerimònia d'entrega de medalles a tots els participants i de premis als equips seleccionats i la clausura de l'acte. Entregaran els premis el rector de la UPC, Francisco Torres; el president del Consell Social, Ramon Carbonell; el degà de la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB), José Fernández, entre d'altres.