Parc Natural

Collserola limitarà les activitats esportives per minimitzar l'impacte ambiental

El Consorci del Parc Natural, del qual forma part Esplugues, restringirà també les activitats nocturnes i el nombre de participants

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / ESPLUGUES

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola acorda limitar el nombre d'activitats esportives de gran format a partir de gener de 2017, que no podran realitzar-se en horari nocturn i reduiran el nombre de participants, amb l'objectiu de minimitzar l'impacte ambiental.

Comparteixen l'espai del parc de Collserola els municipis de Barcelona, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, el Papiol, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac.

Els tècnics d'aquests Ajuntaments, juntament amb el parc, actualitzen també el mapa de camins autoritzables, una xarxa a la qual s'haurà d'ajustar el recorregut de les activitats, expliquen des del consorci.

A partir de 2017, podran celebrar-se a l'any un máxim de dues maratons, un ultrarail, 20 carreres i 50 caminades, amb un total de 500 participants per a cada activitat, així com 15 pedalades, amb 200 participants.

El 2016 serà un període d'adaptació per a les entitats que han organitzat activitats en els últims anys, que hauran d'ajustar els recorreguts i reduir el nombre de participants en funció de la fragilitat de la zona, d'acord amb els criteris d'aquesta nova planificació de l'ús públic per al període 2016-2019.

TRES MILIONS DE VISITANTS

El parc va iniciar el 28 de gener una taula de treball intermunicipal, amb diàleg entre els ajuntaments i el consorci, davant la necessitat de trobar un equilibri entre la conservació dels sistemes naturals i l'ús que es fa de l'espai, que en els últims anys ha vist incrementar els visitants fins a superar els tres milions.

En els pròxims mesos, la taula analitzarà l'ús de la bicicleta de muntanya i les mesures correctores que haurà d'aplicar. Les ordenances del parc prohibeixen circular per camins, rieres i camins inferiors a tres metres, i obliguen a respectar la preferència de vianants.

Notícies relacionades

També treballarà amb la ciutadania per incorporar diferents punts de vista, suggeriments i propostes per al parc natural, inclòs a la Xarxa Natura 2000 europea i al Pla d'espais d'interès natural de Catalunya.

Més notícies d'Esplugues