L’Espanyol evita el daltabaix però es queda sense liderat

@RCDEspanyol

3

Tenia una oportunitat perfecta per col·locar-se com a líder de Segona per primera vegada en aquest curs, però la va llançar per la borda amb un altre partit mogudet a casa. L’Espanyol necessitava guanyar per desbancar el Saragossa del capdavant de la Lliga i va estar a punt de perdre. Un gol de penal de Puado en l’últim sospir va evitar el daltabaix davant l’Eldenc en un partit que va deixar alguns senyals d’alarma a la parcel·la defensiva (3-3).

Es va tornar a repetir la pel·lícula de l’anterior duel a Cornellà. El rival es va avançar amb dos gols. Primer va ser l’Amorebieta i aquest diumenge, l’Eldenc. L’Espanyol va remuntar contra els bascos, però aquesta vegada va estar més a prop d’encaixar la primera derrota de la temporada que de guanyar. Al final, el punt es pot donar per bo. L’innocent penal de Jorquera sobre Keidi Bare en l’últim sospir (es van afegir 12 minuts) va permetre a Puado salvar un punt que aliva penes majors.

Melamed, al travesser

L’Espanyol va començar amb dues novetats, una de les quals forçada per l’absència d’última hora per paternitat de Pere Milla. Braithwaite va tornar a l’atac. A l’extrem dret, Salvi va ocupar el lloc de Jofre. Al darrere, l’impredictible Ramón Ramos es va mantenir al carril esquerre en lloc de Brian Oliván, acabat de recuperar d’una lesió.

L’afició va acudir a l’Stage Front Stadium il·lusionada per la golejada contra el Llevant i convençuda d’aconseguir el tercer triomf a casa sense gaires problemes. El temple periquito va registrar una gran entrada (20.773 espectadors), però l’Eldenc, el club que va deixar sense ascens el Madrid Castella de Raúl al juny, no estava disposat a posar l’alfombra vermella.

El guió hauria pogut canviar si els puntes periquitos haguessin tingut més punteria en els primers minuts. Braithwaite va fallar la primera ocasió, però el danès va controlar malament una passada de Puado i no va rematar gaire millor. Tampoc va tenir fortuna Melamed, que va estavellar una falta al travesser (m. 9). Una desgràcia.

Dos gols en quatre minuts

L’Eldenc, en canvi, va ser solvent i eficaç. En quatre minuts va assestar dos cops terribles. És cert que el primer va venir propiciat per un mal rebuig de Pol Lozano que va acabar amb el gol de Soberón (m. 11). El 0-2 va tenir més mèrit. Chapela va culminar una excel·lent jugada de tot l’atac.

Dues setmanes després, la mateixa història a Cornellà. ¿Es repetiria la proesa viscuda davant l’Amorebieta? En aquesta ocasió hi havia més temps per a la remuntada, però la mitja hora final de la primera part amb prou feines va portar novetats. Salvi va ser el primer sacrificat per Luis García a la recerca d’una altra de remuntada heroica després del descans.

Sagnia de gols

Braithwaite va alimentar les esperances amb l’1-2 (m. 50), però l’Eldenc va marcar el tercer al cap de pocs segons. Andone va emergir sobre Calero i va ampliar la sagnia de gols rebuts per un equip inestable que va repetir els vells errors que el van conduir a Segona. Si l’Espanyol no tanca amb clau al darrere patirà molt més del compte per aconseguir l’ascens.

La bogeria va continuar amb el primer gol de Puado, que va tornar a acostar els periquitos amb mitja hora per disputar-se. L’Espanyol es va bolcar a la recerca de l’empat amb més cor que cap. Cabrera va topar amb el pal i Jorquera va facilitar les coses al cometre un penal absurd que va evitar el daltabaix periquito.

Espanyol, 3; Eldenc, 3

ESPANYOL: Pacheco; Omar, Calero, Cabrera, Ramón Ramos; Pol Lozano, Edu Expósito, Salvi, Melamed, Puado; Braithwaite. Tècnic: Luis García. Canvis: Keidi Bare per Salvi (m. 46); Brian Oliván per Ramón Ramos (m. 60); Jofre per Lozano (m. 69); Lazo per Expósito (m. 88).

ELDENC: Guille Vallejo; Toni Abad, Carlos Hernández, Dumic, Poloni; Chapela, Ortuño, Timor, Mateu; Soberón, Andone. Tècnic: Fernando Estévez. Canvis: Salcedo per Soberón (m. 58); Lachhab per Andone (m. 68); Bernal per Mateu (m. 68); Jorquera per Chapela (m. 79).

GOLS: 0-1 (m. 11), Soberón; 0-2 (m. 15), Chapela; 1-2 (m. 50), Braithwaite; 1-3 (m. 51), Andone; 2-3 (m. 59), Puado; 3-3(m. 103), Puado, de penal.