La pretemporada blanc-i-blava

L’Espanyol tanca la seva estada amb una altra victòria sense el fugitiu Braithwaite

L’Espanyol tanca la seva estada amb una altra victòria sense el fugitiu Braithwaite

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Amb dues victòries i una derrota l’Espanyol ha tancat la seva estada a Marbella. Després de caure contra el Cadis (0-1) i doblegar el Las Palmas (2-1), l’equip periquito ha finalitzat l’estada a terres andaluses aquest dissabte amb un triomf a l’Al-Wakrah de Qatar (1-0). Com va passar en el xoc contra l’equip canari, el fugitiu Braithwaite no va disputar ni un minut. El seu únic desig és sortir de l’Espanyol com més aviat millor.

El davanter danès ha sigut el protagonista indiscutible de la setmana blanc-i-blava. Poques vegades es produeix un acte d’indisciplina com el seu. Tan surrealista va ser la seva fuga després de negar-se a jugar contra el Cadis com el seu retorn la matinada de dimarts a dimecres quan ja s’havia desencadenat un incendi de grans dimensions que va tenir una resposta tant contundent com encertada del director esportiu Fran Garagarza i el tècnic Luis García.

Contra ‘Tintín’ Márquez

La situació està ara més calmada i el club ja negocia amb els seus agents a la recerca d’una sortida que satisfaci totes les parts. Les ofertes comencen a arribar i Braithwaite difícilment continuarà en un Espanyol que també s’ha de moure per reforçar una davantera malmesa que ha perdut Puado durant un mes per una lesió que es va produir en l’amistós de dimecres.

En el xoc d’aquest dissabte no hi ha hagut gaire història. El que ha cridat més l’atenció ha sigut la presència de Bartolomé ‘Tintín’ Márquez, l’exjugador i extècnic periquito que ara dirigeix el conjunt àrab que s’ha enfrontat amb els blanc-i-blaus.

Penal fallat

Dimata ha tingut la primera oportunitat de l’Espanyol, però li ha faltat poc per marcar. Lazo ha errat la següent oportunitat i l’ariet belga ha malgastat fins i tot un penal. El bloc periquito ha continuat insistint després del descans i Rubén Sánchez ha marcat el gol del triomf (m. 47).

Una rematada al pal novament de Dimata ha sigut la millor ocasió per ampliar l’avantatge, però el marcador ja no s’ha mogut. El jove meta Ángel Fortuño ha tingut una actuació notable i Darder ha disputat l’última mitja hora.

Luis García, satisfet

El preparador periquito se’n va satisfet de la concentració després de 10 dies de feina a Màlaga. «Ens n’anem amb bones sensacions, amb la feina feta i amb el que veníem a buscar: unió de grup, dinàmica i reforç de la nostra idea de joc», ha assegurat l’asturià.

Notícies relacionades

Qüestionat per l’absència de fitxatges (l’Espanyol és l’únic club de Primera i Segona que encara no ha presentat cap reforç), prefereix ser prudent. «Hem de mantenir la paciència, gestionar bé els ‘timings’ del mercat, triar bé, i ajustar-nos al límit salarial. Queda moltíssim temps per endavant», ha dit.

Respecte a Braithwaite, ha preferit no burxar més a la ferida. «Ha sigut un cas puntual, el grup no s’ha focalitzat en aquesta situació. Ell ha tornat i ha hagut d’adaptar càrregues per posar-se al nivell de la resta», ha assegurat.

Temes:

Espanyol