INICI DE LA PRETEMPORADA

L’Espanyol arrenca a Segona amb múltiples incògnites pendent del futur de Sergi Darder

¿Qui és Fran Garagarza? De la furgoneta a l’Espanyol: el retrat del nou director esportiu periquito

«Si no cregués en l’ascens no seria aquí, no en tinc cap dubte», diu Garagarza

El Madrid presenta Joselu, un ‘nou’ suplent

Sergi Darder, ¿de l’Espanyol al Barça?

L’Espanyol arrenca a Segona amb múltiples incògnites pendent del futur de Sergi Darder

@RCDEspanyol

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Comença el camí de l’Espanyol a Segona Divisió. Comença aquest dimarts amb proves mèdiques per als jugadors que ha citat Luis García, obligat a reconstruir un projecte que necessita tornar a Primera al final de la temporada que ara arrenca. Són dies de reunions i més reunions entre Fran Garagarza, el nou director esportiu del club periquito, que té el desafiament de mantenir la columna vertebral de l’equip que va descendir el curs passat. «Som un iot, però haurem de posar rems si volem anar cap endavant», va advertir el nou executiu del club blanc-i-blau la setmana passada.

I el transcendent és saber si l’Espanyol tindrà el capità del iot: Sergi Darder. Tot i que en aquest cas es tracta de molt més que el capità periquito. Ha tingut, té i tindrà ofertes per seguir a l’elit, aprofitant que la seva clàusula de rescissió ha quedat fixada durant tot aquest mes de juliol en 10 milions.

El silenci de Darder

Al començar agost, tornarà a ser de 50. És una decisió, la del migcampista mallorquí, que tindrà impacte immediat en la planificació esportiva de la plantilla i, per descomptat, en l’estat emocional de l’afició periquita. Perseguit per diversos clubs, fins i tot se’l va vincular amb el Barça de Xavi, Darder ha mantingut un prudent silenci sobre el seu futur.

Només se n’han anat, de moment, Joselu en una cessió al Madrid i Pedrosa, al Sevilla. Es queda, per tant, Luis García sense el màxim golejador de la temporada passada. Va fer 17 gols en 38 partits. A més del capità Sergi Darder hi ha altres jugadors que estan exposats al mercat estiuenc, com és el cas de Martin Braithwaite, que s’afegirà més tard a la feina amb l’Espanyol perquè va acabar més tard la temporada per compromisos amb la selecció danesa. En idèntica situació es troben Keidi Bare, César Montes, que està disputant la Copa Or amb Mèxic, Luca Kolensho i Simon Keddari.

Notícies relacionades

Garagarza té molt feina per fer. I no pot perdre el temps per donar els recursos necessaris a Luis García per aconseguir l’ascens aquesta mateixa temporada. «Vull parlar amb cadascun dels jugadors, mirar-lo als ulls i escoltar-los», ha advertit el nou director esportiu, que ha aprofitat els seus primers dies a l’Espanyol per portar a terme «una auditoria personal» del club.

Garagarza no ha volgut fer-ho en el període vacacional, que ha respectat escrupolosament. «He de conèixer-los i a través d’aquesta xerrada empatitzaré amb cadascun dels futbolistes. I els escoltaré i parlaré com a club de la importància de cadascun d’ells», ha explicat l’executiu en qui ha confiat l’Espanyol el pla per a l’ascens a Primera.