«ÉS DESPROPORCIONADA I INJUSTA», DIU EL CLUB

Competició tanca dos partits el camp de l’Espanyol per la invasió després del derbi

Els aficionats radicals envaeixen el camp de l’Espanyol quan el Barça celebra la seva Lliga

Les claus de la invasió ultra en el derbi

Competició tanca dos partits el camp de l’Espanyol per la invasió després del derbi

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Comitè de Competició ha sancionat amb dos partits l’Espanyol per la invasió de camp que es va viure en el derbi quan el Barça estava celebrant el títol de Lliga sobre la gespa el 15 de maig passat. Aquesta decisió ha merescut una ràpida resposta del club blanc-i-blau, que ha emès un llarg comunicat on mostra el seu «total desacord» amb aquest càstig.

L’Espanyol considera «desproporcionada i injusta» la sanció que ha rebut perquè li deixarà els dos primers partits de Lliga a Segona Divisió lluny de l’Stage Front Stadium. Serien els partits davant el Racing de Santander (20 d’agost, jornada 2) i davant l’Amorebieta (3 de setembre, jornada 4).

Per això, l’entitat blanc-i-blava ha anunciat que recorrerà aquest càstig «a totes les instàncies possibles», precisant que «sempre s’ha manifestat en contra de qualsevol acte violent o comportament que pugui entelar la imatge de l’entitat i de la nostra afició». 

Criteri «inconsistent»

A més, el club perico també recorda que ha actuat «de forma exemplar i proactiva quan s’han donat situacions que atemptaven contra els valors del club i de l’esport», indicant que en el cas de la invasió del camp per part d’un grup de seguidors quan el Barça estava celebrant el títol «els mateixos cossos de seguretat han reconegut que l’RCD Espanyol va disposar de tots els mitjans i mesures necessàries per a un partit com el disputat el mes de maig passat, col·laborant des del minut u en tot el requerit per autoritats i amb les mateixes forces de seguretat».

Notícies relacionades

Després de denunciar els comportaments viscuts al seu estadi («no tenen cabuda en el futbol ni en la societat»), el club blanc-i-blau insisteix que «aquí s’aplica un criteri desproporcionat i inconsistent amb altres casos que afecta tot el club i els abonats de tots els sectors de l’Estadi». 

No entén l’Espanyol aquesta sanció «desproporcionada per part del Comitè de Competició», perquè s’aplica al seu judici «un agreujant exemplaritzant que no té fonamentació jurídica ni suport tangible més enllà de judicis de valor esbiaixats». I anirà fins a l’última via per defensar els seus interessos.