Almeria - Espanyol (3-1)

L’Espanyol reprèn la seva pitjor versió i cau a Almeria en una nit nefasta

• Els gols de Luis Suárez, Baptistao i Portillo tomben l’equip periquito, que va reclamar un penal sobre Expósito en jugada molt polèmica anul·lada per fora de joc.

EFE / Carlos Barba.

3

Les bones sensacions de l’Espanyol, corroborades amb dos triomfs seguits a la Lliga per primera vegada en la temporada, es van ensorrar a Almeria (3-1). Davant un rival molt més intens i combatiu des de l’inici, l’equip periquito es va quedar sec. L’equip andalús, dirigit per Rubi, un magnífic entrenador que només va poder disfrutar un any el conjunt català, va ser superior i va merèixer una victòria que li permet avançar els blanc-i-blaus a la recerca de la zona tranquil·la. No va faltar la polèmica en una jugada molt dubtosa que va acabar afavorint el bloc local després d’una eterna revisió amb el VAR.Diego Martínez va aplicar la màxima que quan les coses funcionen és millor no tocar res. Va repetir exactament el mateix onze que va tombar el Betis a Cornellà, aquest 4-4-2 equilibrat que aquest divendres no va atorgar les mateixes satisfaccions. Davant, Rubi va optar per cinc canvis en la seva alineació malgrat aconseguir un empat a Mestalla dilluns passat. Entre les novetats, va aparèixer Embarba com a extrem esquerre. El madrileny es va mostrar especialment motivat davant el seu exequip.

Embarba, al pal

Descartat pel tècnic blanc-i-blau a l’estiu, Embarba va voler rescabalar-se i va ser un turment per a la defensa catalana. L’exjugador del Rayo va protagonitzar els primers avisos amb les seves clàssiques retallades cap a dins amb xut. Va llançar fora (m. 12) i va topar amb el pal (m. 17). Entre les dues accions, Álvaro es va lluir per evitar el gol d’Akieme (m. 13), però no va poder fer res per frenar el cop amb l’esquerra de Luis Suárez, l’ariet colombià fitxat en aquest mercat hivernal cedit pel Marsella

Sabia l’equip català de la complexitat de l’Almeria al seu estadi. Els andalusos han sumat 19 dels seus 22 punts a casa, una virtut que també va exhibir l’Espanyol de Rubi en la temporada 2018-19, quan l’equip català va acabar setè amb un curs excepcional a Cornellà. Al Power Horse Stadium, més conegut com a Juegos Mediterráneos, ja havien caigut el Celta, Girona, Rayo i Getafe. L’Espanyol va seguir el mateix camí amb un partit insuls.

Ocasió d’Aleix Vidal

En el primer temps només va donar senyals de vida amb una ocasió d’Aleix Vidal en el temps afegit repel·lida per Fernando, el porter que ha deixat Pacheco en l’oblit. El duel es va reprendre després del descans amb doble canvi en els periquitos. Rubén i Edu Expósito van entrar per donar una marxa més i aviat hi va poder haver dividends.

Una passada de Joselu a l’exjugador de l’Eibar va acabar amb una demolició claríssima de De la Hoz. L’àrbitre Iglesias Villanueva va obviar l’acció i el VAR tampoc va canviar la seva decisió per un fora de joc de Joselu en l’origen de la jugada. Cinc minuts va trigar a resoldre’s una acció molt dubtosa oberta a tota mena d’interpretacions.

Caiguda visitant

L’enuig dels blanc-i-blaus no es va traduir en una empenta més gran. Més aviat el contrari. La nit nefasta dels periquitos es va completar amb els gols de Baptistao (no ho va celebrar pel seu passat blanc-i-blau) i Portillo. El Bilal Touré va perdonar el quart abans del gol estèril de Joselu en el minut 93.

Els periquitos afrontaran ara dos duels consecutius a casa davant l’Osasuna, semifinalista de Copa, i la Reial Societat. Després arribarà un tram amable de calendari contra l’Elx, el Mallorca i el Valladolid, ideal per evitar els clàssics nervis que sempre apareixen quan es viu a la zona baixa.