Getafe-Espanyol (1-2)

L’Espanyol surt del descens en un festival de golassos a Getafe

  • Dos grans gols de Joselu i Puado tomben un gris rival, en el qual només s’ha salvat la diana d’Enes Unal

  • Els blanc-i-blaus, que no guanyaven des de feia set jornades, agafen aire abans de l’arribada de més fitxatges.

L’Espanyol surt del descens en un festival de golassos a Getafe

RCDE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

N’hi ha prou amb una simple victòria per canviar l’estat d’ànim. Necessita el triomf l’Espanyol després de set jornades sense guanyar i l’alegria ha arribat a Getafe (1-2). Si en la jornada anterior, la de l’empat amb el Girona, tot va sortir en contra, amb èxits inclosos dels rivals de la zona baixa, aquest cap de setmana el somriure ha canviat de bàndol. L’equip de Diego Martínez ha firmat una actuació convincent en el Coliseum i abandona la zona de descens abans d’una setmana exigent amb el desafiament de la Copa a San Mamés i el repte contra el Betis de dissabte vinent a Cornellà. 

El tècnic periquito ha resolt el principal dubte de l’alineació ubicant Óscar Gil al carril esquerre, l’habitual demarcació del sancionat Brian Oliván, un dels millors blanc-i-blaus d’aquesta temporada. Cabrera s’ha quedat en l’eix central, acompanyat en aquesta ocasió per un eficient César Montes, el primer fitxatge blanc-i-blau del mercat hivernal.

Desig i necessitat

Els pròxims dies n’arribaran més, almenys aquest és el desig del preparador gallec. Un desig i una necessitat si l’equip vol aspirar amb garanties a continuar a Primera. S’espera que hi arribin un lateral, un migcampista i un extrem. Les dues primeres operacions són les més avançades.

Diego s’ha trobat aquest diumenge amb Quique Sánchez Flores, el primer tècnic escollit per Chen Yansheng per pilotar el seu projecte. El dirigent xinès va apostar pel madrileny l’estiu del 2016 i va acabar destituït l’abril del 2018 amb sensacions similars a les que envolten ara el club. Quique esperava reforços de cert nivell i va acabar parlant de «projecte fantasma» per resumir el que va poder ser i no va ser. Aquesta decepció també es mastega ara en l’entorn periquito, però l’entusiasme de Diego Martínez i la seva bona connexió amb el vestidor permeten ser una mica optimistes. 

Des del migcamp

Conscient de la importància del xoc, l’Espanyol ha començat amb molta intensitat i ha trobat aviat la recompensa després d’una recuperació de Braithwaite davant Milla. La pilota ha caigut a les botes del millor destinatari possible. Joselu ha aixecat la mirada i ha batut Soria amb un magnífic xut des del migcamp. Fantástico gol del gallego, que suma ya 10 tantos, la mitad del total del equipo.

Llàstima que l’alegria amb prou feines durés 83 segons. Aleix Vidal no s’ha mostrat contundent amb la pilota i s’ha repetit la història del 0-1, però a l’altra porteria. La pilota l’ha recollit el millor golejador local i Enes Unal ha connectat un míssil que s’ha colat per l’escaire. Poc ha pogut fer Álvaro. De golàs a golàs. 

Puado, en ratxa

Notícies relacionades

L’elèctric començament del duel ha donat pas a una fase més calmada i així s’ha arribat al descans, amb un Espanyol més agressiu i centrat que de costum en les seves visites. Quique ha començat el segon temps amb un triple canvi, però l’equip periquito ha continuat manant.

Darder ha posat a prova Soria (m. 57) i Javi Puado ha confirmat el seu excel·lent moment amb un altre gran gol després d’escapar-se d’Algobia i Djené (m. 61). Ja va dir Diego Martínez divendres que el jugador del planter «feia goig». El punta ha tornat a marcar per tercer partit consecutiu i ha tret l’Espanyol dels llocs de descens una setmana després de caure a l’infern.