Un arxipèlag que floreix

Les nou illes portugueses s’omplen al maig de colors amb les hortènsies

Un arxipèlag que floreix
1
Es llegeix en minuts
V. F.

A la primavera, potser l’aigua no sigui prou temperada per fer un bon bany a les platges de les Açores, que es troben en ple oceà Atlàntic), però l’arxipèlag portuguès compensa el visitant florint. El mes de maig ja comencen a aparèixer les hortènsies, plantes arbustives ornamentals que han trobat en aquestes nou illes unes condicions idònies per créixer. Porten, a més a més, una bona notícia: la proximitat de l’estiu.

També conegudes com a flor de món, s’han convertit en un símbol de les Açores gràcies als seus tons blavosos. Les hortènsies decoren aquests mesos cases, jardins i els marges de camins i carreteres, on predominen les flors blaves, però també blanques, liles o rosàcies.

Són, a més, un tret que comparteixen les nou illes, tot i que cadascuna d’elles tingui la seva pròpia personalitat (algunes són verdes, altres volcàniques). A San Miguel, la més gran de l’arxipèlag, apareixen al llarg de les seves carreteres secundàries, formant algunes de les fileres més evocadores de les Açores.

Notícies relacionades

L’illa de Pico, llar del volcà homònim, regala estampes formidables d’aquests arbustos en els pendents de la gran muntanya. I a l’illa de Flores creixen entre boscos de laurisilva, cascades i piscines naturals. Això sí, tot i que ho sembli, aquesta illa Reserva de la Biosfera no va ser batejada en honor de les hortènsies, si bé podria haver sigut així si hem de jutjar per com hi queden de bé.

SATA Azores Airlines

SATA Azores Airlines connecta Barcelona amb l’aeroport de Ponta Delgada – João Paulo II, a l’illa de San Miguel, tres vegades per setmana, anada i tornada. En concret, els dimarts, divendres i diumenges. Una bona excusa per viatjar a aquest arxipèlag envoltat del blau profund de l’Atlàntic, format per nou illes: Santa María i San Miguel (grup oriental); Terceira, Graciosa, San Jorge, Pico i Faial (grup central), i Corvo i Flores (grup occidental). Juntament amb Madeira, les Canàries i Cap Verd formen la regió de la Macaronèsia, que significa illes afortunades. És evident el perquè.

Temes:

Barcelona