ACS posa la seva firma a les xarxes de metro de ciutats de tot el món

El grup espanyol ha participat en més de 400 obres creant o ampliant projectes

ACS posa la seva firma a les xarxes de metro de ciutats de tot el món
4
Es llegeix en minuts

Un dels grans desafiaments del grup ACS és avançar cap a un món en què la mobilitat s’està convertint en un element clau del nostre model econòmic i social. La nostra societat s’organitza entorn de grans ciutats, concentrant gran part de la població en la mateixa àrea.

Està més que demostrat que quan es posen en marxa solucions que tenen relació directa amb la mobilitat, la qualitat de vida dels ciutadans millora considerablement. Aquestes solucions han de ser eficients per resoldre un problema que va en augment: Pràcticament tota l’activitat industrial, empresarial i social d’una regió està situada a les mateixes zones, dificultant la mobilitat dels ciutadans.

La constructora espanyola ACS porta a terme obres de gran magnitud amb projectes a les ciutats més importants del món com Londres, Praga, Nova York, Sydney, Hong Kong, Madrid, Barcelona... i és que pràcticament, es podria fer la volta al món a través dels quilòmetres de metros construïts sota el segell d’ACS.

ACS es consolida com a referent del sector amb projectes per tot el món

ACS es consolida com a referent del sector amb projectes per tot el mónEUROPA

EUROPAACS, tot i que amb més presència a l’estranger, també participa en els nostres metros més notables. A Barcelona, construint trams de la línia 9, a Sevilla, participant en la construcció de l’única línia de metro existent a la ciutat i a Madrid ampliant diverses línies com Duque de Pastrana o Gran Vía.

Al Regne unit participa en el projecte ferroviari més important: «Crossrail», un megaprojecte que canviarà la mobilitat de la capital per complet amb una innovadora línia ràpida de metro lleuger que creuarà la ciutat de Londres d’est a oest.

El grup també és present en els sistemes de metro d’altres capitals europees com Copenhaguen, Viena o Atenes, que també han comptat amb la seva participació per portar a terme ampliacions de diferents línies. 

Finalment, la constructora espanyola s’ha adjudicat recentment a través de la seva filial alemanya Hochtief l’ampliació del metro de Praga (una obra de 540 milions d’euros)

OCEANIA

OCEANIAACS, a través de CIMIC, té una potent presència a Oceania, amb Austràlia com a mercat estratègic (representa el 28% de la seva cartera). També a Sydney, ha participat en el projecte de xarxa de transport públic més important del país, la construcció de la primera línia de metro automàtic d’Austràlia que compta amb alguns dels túnels més llargs de la zona.

D’altra banda, a Brisbane, està en marxa una altra obra de gran magnitud, la inversió d’infraestructures més gran de la història de Queensland, el Cross River Rail, pel qual ACS s’embutxacarà al voltant de 2.200 milions d’euros.

En un altre ordre de coses, CIMIC va anunciar ahir un nou contracte a Austràlia per millorar una carretera a Sydney que li generarà uns ingressos de 500 milions d’euros durant els cinc anys que durarà l’execució del projecte. La filial australiana d’ACS ha aconseguit aquest contracte sota una ‘joint venture’ en associació amb Downer, sent el seu valor total de 740 milions d’euros.

ÀSIA

ÀSIAACS va aconseguir el 2015 el projecte ferroviari més gran de Hong Kong fins ara, la construcció d’una estació subterrània i 300 metres de túnel al llarg de Convention Avenue que dona servei al centre de convencions de la ciutat. Al mateix continent, la companyia també ha participat en la construcció de línies del metro de Singapur.

EUA

EUAAls EUA compta amb una presència molt consolidada des de l’any 2006 (representa el 50% de la seva cartera). A Nova York és on ACS ha aconseguit els contractes més importants, participant en projectes tan rellevants com l’East Side Access, un enorme projecte ferroviari que connectarà les línies de Long Island Rail Road de Queens amb una nova terminal a Manhattan sota la Grand Central Terminal.

Dins dels EUA ACS també ha participat en altres obres ferroviàries del país, com a Washington, on està construint l’estació de metro de Potomac des del 2018 o a Los Angeles, participant en la construcció d’una línia de metro lleuger.

CANADÀ

CANADÀAl Canadà, ACS és un dels contractistes més grans del país, gràcies a grans projectes, com l’ampliació del metro de Toronto (3.000 milions d’euros). D’altra banda, a través de la seva filial Dragados Canadá i en consorci amb altres empreses, ACS construirà 9,2 quilòmetres nous de metro lleuger a Eglinton Crosstown West a fi de millorar la connexió de la ciutat amb l’aeroport internacional Pearson. Construirà el túnel, les noves set estacions, les vies i els sistemes. Al mateix país participa també en la construcció del metro lleuger de Mont-real i el d’Ottawa.

LATAM

Notícies relacionades

LATAMA Amèrica del Sud, ACS va començar el 2014 un dels projectes d’infraestructures més grans del Perú i un dels més rellevants a nivell mundial, l’obra de la línia 2 del metro de Lima, amb un valor de 3.900 milions d’euros.

El grup espanyol no només té presència pràcticament a tots els continents, sinó que, a més, continua imparable amb els contractes més importants de cada territori. Es fa realment complicat trobar, a les xarxes de metro més importants del món, una xarxa en què ACS no participi.

Temes:

Mobilitat ACS