INICIATIVES AMB VALOR AFEGIT

Dones i STEM, propostes per arribar a l’equilibri de gènere

Des de l’àmbit empresarial, algunes grans institucions i companyies com CaixaBank i Microsoft han posat en marxa diferents iniciatives per promoure l’accés i participació activa de les dones en l’àmbit de la ciència i tecnologia

Dones i STEM, propostes per arribar a l’equilibri de gènere
3
Es llegeix en minuts

Les STEM (Ciència-Tecnologia-Enginyeria i Matemàtiques, per les seves sigles en anglès) són en l’actualitat un dels motors de les economies avançades del planeta, però segons l’Institut de la Dona, les treballadores del sector STEM amb prou feines suposen el 29% dels treballadors d’aquesta àrea. Un dels problemes procedeix de la poca representació femenina en aquests estudis universitaris, en proporcions per sota del 25% respecte als homes. 

L’informe de la UNESCO Desxifrar les claus: l’educació de les dones i les nenes en matèria de STEM, afirma que només el 35% dels estudiants matriculats en les carreres vinculades a les STEM en l’educació superior són dones, i s’han assenyalat diferències en aquestes disciplines. Només el 3% de les estudiants de l’educació superior, per exemple, escullen realitzar estudis en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Aquestes desigualtats de gènere són més alarmants si es considera que, en general, les carreres vinculades amb les STEM constitueixen els llocs de treball del futur, la força motriu de la innovació, del benestar social, del creixement inclusiu i del desenvolupament sostenible. 

Empoderament 

Empoderament En aquesta conjuntura cal esmentar algunes iniciatives prometedores, com la posada en marxa per CaixaBank i Microsoft: els Premis WONNOW a les millors estudiants de graus universitaris tècnics a Espanya. En la tercera edició, tancada recentment, han participat un total de 348 alumnes de 61 universitats de tot Espanya.

La iniciativa de CaixaBank i Microsoft té per objectiu promoure l’empoderament de les dones i les nenes mitjançant l’educació. Referent a això, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha destacat que «és necessari impulsar la diversitat al món acadèmic i empresarial, i recolzar el desenvolupament de les dones en professions clau en la nostra societat en l’àmbit de les ciències per fer més inclusiva la transformació digital que estem vivint». Una mesura més que necessària quan l’escàs nombre de dones que es vinculen amb carreres i professions relacionades amb les disciplines STEM és un dels grans focus de debat i una problemàtica a resoldre per arribar a les metes dels Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (Agenda 2030).

11 dones fora de sèrie

Notícies relacionades

11 dones fora de sèrieLes premiades en cada edició són 11 dones que són un exemple a seguir. La presidenta de Microsoft Espanya, Pilar López, apunta que «la formació en STEM és una prioritat on no tenen cabuda ni sentit les distincions de gènere. És necessari fomentar aquestes vocacions des de la infància i en totes les etapes de la vida amb referents femenins d’èxit». Helena Xicoy, una de les 11 premiades en aquesta última edició dels Premis WONNOW, va estudiar el grau en Biologia Humana a la UPF, grau en Enginyeria Informàtica a la Universitat Oberta de Catalunya i màster en Mecanismes moleculars de les malalties a la Universitat Radboud de Nijmegen, on també té un doctorat en biomedicina. Ha declarat que «haver rebut aquest premi és un privilegi ja que té per objectiu fomentar la presència femenina en nínxols laborals i professionals on és escassa i afavorir que les noves generacions puguin tenir referents tant femenins com masculins», una cosa que comparteixen la resta de guardonades. 

Testimonis

TestimonisEn els Premis WONNOW han participat més de 1.000 alumnes d’universitats espanyoles, convertint-se en un guardó consolidat i de referència. Per a Patricia Andolz, una de les guardonades en la primera edició: «Gràcies a aquests premis entres al món laboral per la porta gran, et dona l’oportunitat de formar part d’un gran equip de professionals, que de no ser per ells, tardaries anys per poder arribar al seu nivell i treballar al seu costat. En el meu cas, m’han ajudat a créixer, a nivell personal i professional, ja que he pogut participar en la implantació de projectes tecnològics innovadors que involucren àrees molt variades».