Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Vagues i legalitats

jcarbo42446809 dia dona180308205850

jcarbo42446809 dia dona180308205850 / ALBERT BERTRAN

Quan escric aquestes línies estic de vaga, en solidaritat amb les dones que reclamen igualtat de drets. Uns objectius polítics que cap persona decent pot rebutjar.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Fixin-s'hi bé: objectius polítics. Segons l'actual llei de vaga aquestes són il·legals 'quan s'iniciïn o sostinguin per motius polítics o amb qualsevol altra finalitat aliena a l'interès professional dels treballadors afectats' (art. 11 del Reial Decret-Llei 17/1977). Curiosament aquesta vegada no hi ha hagut veus de tertulians, polítics o ingerències judicials que hagin provat de visualitzar aquesta obvietat. Massa gran és la càrrega que suporten les dones i massa la vergonya que els hauria causat deixar en evidència la injustícia de la legislació relativa al dret de vaga.

Són un Estat i una justícia hipòcrites, amb dues versions diferents segons convingui. Una pels ciutadans que el passat novembre es declararen en una vaga, que va arribar a ser declarada il·legal, per defensar els seus drets i les seves institucions, i una altra per les dones en lluita. Però que no es facin il·lusions: aquesta mateixa hipocresia no només farà que la llei de vaga no sigui modificada; sinó que els drets de les dones segueixin sent violentats. Com els dels catalans.

Participacions delslectors

Mésdebats