Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Un rètol amb la frase "WC disminuïts" no és acceptable en un centre cívic municipal"

Cartell WC disminuïts en el centre cívic de Can Puiggener, en Sabadell

Cartell WC disminuïts en el centre cívic de Can Puiggener, en Sabadell / Josep Vilalta

Sortosament, durant les darreres dècades hem assistit a profunds canvis a les nostres ciutats en relació amb la integració i la millora de l’accessibilitat urbana de les persones amb dificultats motrius o amb algun tipus de discapacitat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Les persones amb familiars o amics amb algun tipus de dificultat o diversitat funcional hem estat més sensibles a l’hora de percebre aquests canvis: voreres rebaixades, rampes d’accés, transport públic amb rampes i espais reservats, instal·lació d’ascensors a les parades de metro i tren, ús de pictogrames a la senyalística d’espais municipals, hospitals, etc.

I som conscients i sensibles de l’alt nivell d’inversió i despesa requerit per dur-los a terme. Moltes d’aquestes actuacions han trigat anys o dècades en implantar-se, o fins i tot encara són un somni o una promesa electoral oblidada.

Aquesta evolució social i humanista ha estat propiciada, en la majoria dels casos, per la pressió social generada per les persones afectades, les seves famílies i especialment per les entitats. I de forma puntual i sovint anecdòtica, per la mateixa voluntat de les institucions, de les administracions o de les marques.

Per aquest motiu, em sento impactat i indignat quan en ple 2024, en un espai públic i municipal com és un Centre Cívic de Sabadell, trobem vestigis d’una altra època en els indicadors que assenyalen els lavabos amb paraules com "WC disminuïts" (amb la seva dièresi molt ben posada, això sí).

No, "disminuït" no és acceptable. "Minusvàlid" no és acceptable. "Discapacitat" no és acceptable. Perquè les paraules descriuen, etiqueten, assenyalen i marquen. Quan un petit canvi de tan baix cost com ara canviar un cartell i enterrar la paraula que conté a hores d'ara no s’ha produït, tot ens indica que perdura una enorme manca de sensibilitat i que no som encara tan macos i tan progres com volem projectar.

Participacions delslectors

Mésdebats