Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Per què les infermeres són invisibles?

menjar-hospitals

menjar-hospitals

Ana Ramírez Llaràs

Sempre m'he preguntat si els mitjans de comunicació saben que hi ha infermeres dins del sistema sanitari i que el seu paper és tan important com el de qualsevol professional del ram sanitari. I, per què ho dic això? Perquè a la vaga sanitària d'atenció Primària d'aquest novembre, quasi tots els mitjans (televisió, premsa i ràdio) parlaven dels metges oblidant sempre que, a la vaga, hi havia també infermeres, i que, aquestes professionals també formen part del sistema sanitàri i, a més, són fonamentals.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Potser sí que, al prinicpi, alguns sindicats d'infermeria no es van unir a la vaga, però, de totes maneres, moltes infermeres van recolzar la vaga i hi van ser a través d'altres col·lectius sindicals. Simplement perquè, les infermeres, pateixen els problemes derivats de la mala organització del sistema sanitari del nostre país igual que els altres professionals sanitaris.

Les infermeres i infermers, avui dia i sempre, han sigut claus per l'atenció de la cura de la població atesa (a Primària i a nivell hospitalari)  i es ben difícil d'imaginar la sanitat sense el seu rol. Així doncs, em pregunto: com és possible que sempre se'ls ignori? "Metges, metgesses i...", silenci. Fins i tot he vist una foto d'una amiga infermera (la Dolors) que anava a la vaga i al diari hi deia: "la metgessa..." Ja no cal ni preguntar; tots són metges o metgesses.  

La figura de l'infermera és invisible, no existeix, no cal ni anomenar-la. Però em nego a acceptar-ho ja que sé com d'important és la seva presència per a la sanitat. I em pregunto: Com pot ser? Com pot ser que unes professionals que lluiten pels seus drets, per millorar la qualitat d'atenció als pacients, pendents dels malalts dia i nit ( i tant rellevants pel sistema santiari) sempre siguin ignorades pels mitjans de comunicació? Per què la figura de l'infermera es tant invisible per als mitjans de comunicació?

Participacions delslectors

Mésdebats