Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Per què ara parlo a tothom en català de primeres

zentauroepp24002373 gra014  madrid  24 10 2013   un aula del colegio p blico pal180905153842

zentauroepp24002373 gra014 madrid 24 10 2013 un aula del colegio p blico pal180905153842 / Paco Campos

Diuen que una missió de la NASA va fracassar i el satèl·lit enviat es va estavellar perquè l’havien programat amb el sistema mètric decimal i un cop a l’espai li van enviar les ordres en el sistema anglosaxó (peus, iardes, milles...).

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Potser la diferència d’idioma també és el problema de la falta d’entesa entre Espanya i Catalunya... Nosaltres vam parlar en l’idioma de la pau, del diàleg, de votar, de preguntar... i ells amb el de les porres, la violència i “pels collons”. Impossible entendre’s parlant idiomes diferents...

A vegades em pregunto perquè molts catalans, encara avui, quan parlem amb alguna persona no nascuda a Catalunya, automàticament li parlem en castellà.

Jo he pogut canviar aquesta mala actitud i ara parlo a tothom en català de primeres. Si no m’entenen, els parlo en castellà, un idioma que he estudiat des de petit. No com el català, que el vaig estudiar ja molt més tard...

Quan alguna cosa t’agrada, quan l’estimes, la fas servir molt. És la manera de gaudir-ne. Fem servir la nostra llengua, el nostre idioma, el català. 

Participacions delslectors

Mésdebats