Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Carta d'un lector: "Els de Hamàs no són milicians, són terroristes"

Carta d'un lector: "Els de Hamàs no són milicians, són terroristes"

REUTERS/Ronen Zvulun

Els membres de Hamàs que el passat 7 d’octubre van perpetrar el salvatge atac contra diverses poblacions israelianes, amb el resultat de més de mil morts i d’un centenar d’ostatges, no són milicians, tal com afirmen diversos mitjans de comunicació, sinó terroristes, perquè assassinar i segrestar civils innocents, inclosos nens i dones -algunes de les quals foren, a més, segons nombroses evidències, agredides sexualment- és propi d'accions que només poden ser qualificades de terroristes.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Milicians eren, per exemple, els civils voluntaris catalans i espanyols que durant la Guerra Civil anaven a combatre al front contra el feixisme de l’exèrcit nacional perquè combatien com a soldats, sense dedicar-se a matar civils ni fer-ne ostatges entre ells.

Aquests milicians tampoc es dedicaven a pujar dalt de camionetes els cossos de dones semi despullades, preses com a ostatges, com així varen fer, per exemple, aquell luctuós dia els milicians de Hamàs amb la jove 'influencer' germano-israeliana Shani Louk per tal d’exhibir-la com un trofeu, el cos de la qual, per cert, ha estat recuperat recentment per l’exèrcit israelià, juntament amb els de dos ostatges més que foren tots ells segrestats i assassinats aquell mateix dia pels terroristes de Hamàs.

Per tot plegat, trobo del tot injust qualificar com un simple atac el que va succeir aquell maleït 7 d’octubre, tal com fan nombrosos mitjans, ja que no reflecteix en absolut la tremenda violència i brutalitat que tingué lloc aquell dia. Molt més fidel a la realitat és parlar de massacre, atac o incursió terrorista.

Denunciar la terrible massacre i les (presumptes) violacions del dret internacional perpetrades per l'exèrcit d'Israel contra la població civil de Gaza no implica que s'hagin de tancar els ulls davant de les abominables accions terroristes de Hamàs, que, cal recordar-ho, és el responsable últim d'aquesta guerra.

Participacions delslectors

Mésdebats