Rèplica de l'Ajuntament de Cornellà: "Els tràmits d'empadronament es fan atenent la normativa vigent"
Emilia Briones Tinenta d’Alcalde de Presidència i Seguretat. Cornellà de Llobregat
Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.
Josep Vilà
He llegit a la premsa que el Govern espanyol té la intenció de prohibir la brioxeria industrial i les begudes ensucrades als menjadors escolars i alhora, obligar també que s’ofereixin menús alternatius per a alumnes vegans o amb limitacions alimentàries per motius religiosos, com per exemple el menjar halal, en el cas dels estudiants musulmans.
Entretots
No obstant, què succeirà aleshores amb el tema del benestar animal, perquè és de sobres conegut que el halal és perjudicial per a l’esmentat benestar. Així ho diu ben clarament la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) del 2019 on s’estableix que la carn obtinguda mitjançant el ritual conegut com a halal no pot portar l’etiqueta ecològica perquè el ritual en qüestió "no respecta les normes més exigents sobre el benestar animal" pel fet que l’animal és sacrificat sense atordiment previ, és a dir, degollat viu, el que li comporta un excessiu i innecessari patiment.
Si el Govern espanyol no té la suficient -a la meva manera de veure- valentia per a prohibir el citat ritual, tal com ja han fet alguns països europeus, com per exemple Bèlgica, més recentment, tant per la seva extrema cruesa com per constituir un fet, sens dubte, del tot anacrònic en una societat civilitzada i que procura ser respectuosa amb els animals, com a mínim, que no ho permeti ni ho fomenti a les escoles.
I si no, de què caram serveix, aleshores, anar aprovant lleis sobre el benestar animal i quina mena de valors se’n difonen d’aquest a les escoles?
Participacions delslectors
Emilia Briones Tinenta d’Alcalde de Presidència i Seguretat. Cornellà de Llobregat
David Estévez Sanxenxo (Pontevedra)
Mésdebats
El debat