Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Ens ha deixat Peter Delphinich, un entusiasta del jazz i un dels fundadors del Taller de Músics"

"Ens ha deixat Peter Delphinich, un entusiasta del jazz i un dels fundadors del Taller de Músics"

JazzTerrassa / Miquel Carol

Ahir ens va deixar Peter Delphinich, músic, compositor i un dels fundadors del Taller de Músics el 1979 al barri del Raval de Barcelona. Molts dels saxofonistes, flautistes i clarinetistes de l'escena actual van ser deixebles d'aquest home honest, amant de la música i entusiasta del jazz

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Peter, un alemany enamorat de Barcelona, es va establir a Catalunya a principis dels 70. Entre Mario Lecaros, pianista i compositor, i ell van posar els pilars pedagògics del Taller entre 1979 i 1984. Peter Delpinich era un treballador nat. Sempre estava disposat a afavorir actes musicals solidaris. 

Implicat en el desenvolupament de la pedagogia a partir del jazz, mai va caure en elitismes. Considerava que aquesta música havia de conservar el sabor popular d'on havia begut en el seus inicis. Peter, enamorat del jazz clàssic, va impulsar i practicar en diverses bandes altres branques d'aquest art: Be Bop, Hard Bop, Cool Jazz, Free Jazz. Experimentador i tradicional alhora, curiós i amb una necesitat innata per a apropar la música a la canalla, als joves i als de més edat.

La seva bonhomia ens acompanyarà sempre. Pepa, la seva parella, ha estat clau en la vida artística y personal d'aquest company.

Participacions delslectors

Mésdebats