Avanç Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Tema de diumenge: Barcelona i Tinder, una parella que funciona

EL PERIÓDICO descobrirà aquest diumenge per què la ciutat s’ha convertit en l’escenari per lligar ‘online’ més gran

Tema de diumenge: Barcelona i Tinder, una parella que funciona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les esteles de la geolocalització no enganyen: Barcelona s’ha convertit en capital de Tinder i d’altres ‘apps’ per lligar. I ha aconseguit aquest podi per la coincidència de diversos factors sociològics, entre els quals la gran concentració d’expatriats i turistes amb ganes d’intimar amb gent local –alguns fins i tot formalitzen el ‘match’ abans de travessar la frontera–; el decaïment (postpandèmia) de l’abans agitada nit barcelonina; l’oxigenada escena LGTBI, i per ser el territori ‘neutral’ preferit pels aspirants a festa de l’àrea metropolitana

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

EL PERIÓDICO disseccionarà àmpliament el fenomen diumenge, i el completarà amb testimonis d’expatriats, una comparativa entre els reductes on resisteixen les formes ‘clàssiques’ de lligar i els locals preferits pels usuaris d’aplicacions per concertar les primeres cites, així com l’opinió de la psicòloga social Gemma Altell, fundadora de la consultoria G360.

Mundial femení

D’aquí uns dies, el 20 de juliol, comença a Austràlia i Nova Zelanda el Mundial femení, en el qual les seleccions de 32 països disputaran la Copa del Món, enmig de l’interès cada vegada més creixent que suscita aquest esport quan les jugadores són dones.

Notícies relacionades

Aquest esdeveniment és el tema de portada del suplement ‘Entendre-hi més’. La cobertura inclou una anàlisi profunda d’en quin moment es troba el futbol femení, de com s’ha arribat fins aquí. El desplegament inclou una entrevista a la barcelonista Aitana Bonmatí i un reportatge sobre els campus de tecnificació per a nenes, un fenomen que era impensable fa anys.

El suplement dominical aborda també la polèmica suscitada per l’eslògan ‘Que te vote Txapote’ amb què el PP i Vox ataquen el president del Govern central, Pedro Sánchez, i s’endinsa en la nova batalla a internet que estan deslliurant Elon Musk i Mark Zuckerberg a propòsit de la xarxa social llançada per aquest últim, Threads, nascuda amb l’ànim de desbancar Twitter.