Avanç

L’alternativa del tren als vols curts, a examen aquest diumenge a EL PERIÓDICO

EL PERIÓDICO es planteja aquest cap de setmana quin seria l’impacte d’una prohibició als viatges interiors a Espanya a l’estil de la llei acabada d’aprovar a França

L’alternativa del tren als vols curts, a examen aquest diumenge a EL PERIÓDICO
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿Quin impacte tindria a Espanya la prohibició dels vols interiors si hi ha alternativa amb tren, com acaba d’aprovar França, en el seu cas per a trajectes de menys de 2,5 hores? EL PERIÓDICO es planteja aquesta pregunta en el seu pròxim Tema de Diumenge, analitzant les possibles rutes afectades i el seu efecte real en reducció d’emissions contaminants. La periodista Sara Ledo ha parlat amb experts en transports sobre la viabilitat d’aquesta mesura, reclamada des de sectors ecologistes i que ha sigut proposada, amb diferents variants, pel Govern de Pedro Sánchez amb vista al 2050, i més recentment per Podem, en una esmena a la llei de mobilitat sostenible que, com tantes altres lleis, han quedat al tinter a causa de l’avenç electoral.

El Tema de diumenge recull també un article del corresponsal de París Enric Bonet sobre la llei francesa, que després de ser presentada com a pionera a Europa, ha resultat ser més simbòlica que eficaç, després de conèixer-se els condicionants que limiten la seva aplicació. En una altra informació, Carlos Márquez Daniel aborda el turisme amb tren al nostre país.

El vot ultra

Notícies relacionades

‘Entendre-hi Més’ ha viatjat aquesta setmana a Ripoll, bressol de Catalunya, on diumenge passat la llista ultradretana i independentista Aliança Catalana encapçalada per Sílvia Orriolses va imposar en les eleccions municipals. Recorrent els carrers del municipi i parlant amb els seus habitants, el periodista Daniel G. Sastre glossa les raons que han fet possible aquest gir a la capital del Ripollès: totes porten cap a l’agost del 2017, als atemptats de Barcelona i Cambrils, perpetrats per uns nanos d’origen marroquí criats allà, una qüestió de la qual no s’ha pogut girar full.

També a Mataró, la ultradreta de Vox ha donat la sorpresa i s’ha convertit en la tercera força del consistori. A la capital del Maresme, el reporter Manuel Arenas mira d’explicar les raons d’aquest creixement, un dels més sorprenents a Catalunya. Sense abandonar les anàlisis electorals, els periodistes de Verificat expliquen amb dades la correlació entre vot i nivell de renda.