Avançament

Tema del diumenge: el forat negre del cas Negreira

Els interrogants que envolten els pagaments del Barça a l’exvicepresident del Comitè d’Àrbitres es posen sota el focus d’EL PERIÓDICO diumenge vinent

Tema del diumenge: el forat negre del cas Negreira

J. Monfort

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La decisió de la UEFA d’obrir una investigació al FC Barcelona pels pagaments a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira ha incorporat urgència, per si no n’hi havia poca, que els responsables de l’entitat blaugrana actuals i anteriors expliquin per què van pagar quantitats tan voluminoses per a comeses que entren en el terreny del misteri. EL PERIÓDICO dedica el seu Tema del Diumenge a aquests interrogants. Ni se sap què feia Enríquez Negreira per al Barça ni se sap tampoc si, com exposa Hisenda a l’informe que apareix en el sumari, hi va haver algun altre beneficiari dins del club, a part de l’excol·legiat i de Josep Contreras, membre de la comissió delegada del Barça B ja mort. Se sap que Negreira extreia grans quantitats dels seus comptes, però no hi ha rastre d’on continua.

El club s’enfronta a tres possibles delictes: corrupció esportiva mitjançant el suborn d’àrbitres, administració deslleial i falsedat mercantil. Són les tres potes d’un cas que ha fet salivar els poders de Madrid i que al davant troba com a resposta el silenci institucional barcelonista. Per tant, abunden les preguntes sense resposta. ¿Per què se’l va contractar? ¿Qui va ordenar els pagaments? ¿Per què el preu va anar creixent? ¿Qui es va beneficiar d’aquests pagaments? La Guàrdia Civil investiga. La UEFA també. I mentrestant, la Lliga, el Madrid, els seus mitjans afins i la fiscalia van alimentant el foc d’un escàndol amb moltes preguntes sense respondre malgrat el sumari voluminós.

‘Entendre-hi més’

Notícies relacionades

La moció de censura protagonitzada per Ramón Tamames ha sigut un dels temes de conversa de la setmana i això porta el suplement ‘Entendre-hi més’ a dedicar el seu tema de portada a l’edatisme i analitzar la discriminació que pateixen les persones grans només per la seva edat. Per a això, hem parlat amb professors universitaris, amb l’impulsor de la campanya ‘Soc gran, no idiota’ i amb la periodista Maruja Torres.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Viagra, la pastilla blava que va revolucionar el sexe, compleix el dilluns 27 de març 25 anys, i ‘Entendre-hi més’ repassa com ha sigut el seu impacte (mèdic, sanitari, però també cultural i social) i com ha canviat el seu ús en aquest temps. També al suplement, Verificat ha accedit a les dades de la Divisió d’Assumptes Interns de Mossos i ofereix informació sobre les sancions a agents policials en els últims 15 anys. I Antonio Madridejos firma aquesta setmana la pàgina setmanal de medi ambient, dedicada als castors, que ja han arribat a les portes de Catalunya.