Tema de diumenge

Balanços i debats per entendre el 8-M

EL PERIÓDICO oferirà un desplegament informatiu sobre la situació de la dona en el seu compromís per fer caure les barreres de la desigualtat

Balanços i debats per entendre el 8-M
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La proximitat del Dia Internacional de la Dona mou consciències i estimula debats i balanços entorn del 8-M, tot i que EL PERIÓDICO ha complert l’objectiu que es va marcar fa un any de tenyir de reflexions sobre l’àmbit femení cada mes, amb una aposta digital i en paper, per oferir un quadro complet d’alguna de les seves principals preocupacions. Des del sostre de vidre de la justícia fins a la caiguda del tabú de la menopausa o el fre a la pressió estètica sobre el cos femení, grans temes que repassem aquest diumenge al diari, ens recorden el compromís per la informació i per fer caure barreres de desigualtat.

També aquest diumenge posarem la lupa en la situació laboral de les dones a tot Europa, concretament en les experiències d’assetjament sexual que actualment encara es produeixen en molts entorns de treball. Són desafiaments que crèiem superats però que encara són assignatura pendent en la vida quotidiana de moltes dones, com indiquen les xifres que revelarem.

Notícies relacionades

A més, EL PERIÓDICO conversa amb deu dones de l’àmbit cultural, des de cineastes fins a escriptores o il·lustradores, que s’animen a respondre tres preguntes clau en la conversa feminista. Les escriptores Eider Rodríguez i Gemma Ruiz, la directora de cine Alauda Ruiz de Azúa i la directora del Centre de Cultura Contemporània, Judit Carrera, són algunes de les dones que comparteixen amb nosaltres el seu últim gest feminista i mostren la seva carta de desitjos sobre el que creuen que podríem canviar com a societat. També ens expliquen quin rol creuen que han d’exercir els homes en una societat més igualitària.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Davant les informacions que reflecteixen que la discriminació de la dona segueix present en múltiples facetes, per no parlar del retrocés en temes que es creien superats, aquest diari aposta per la informació en profunditat sobre el feminisme. A les portes del Dia de la Dona, com ha estat fent amb la iniciativa ‘8-M tot l’any, EL PERIÓDICO ofereix als lectors bases per debatre, amb rigor, sobre les raons d’aquesta lluita que és de tots.