Dia de les Dones

¿Hi ha convocada vaga feminista per a aquest 8 de març a Barcelona?

  • Les catalanes estan cridades a parar de nou dimecres vinent

  • Els sindicats Sindihogar, CGT i La Intersindical convoquen legalment l’aturada

A1-142775979.jpg

A1-142775979.jpg / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El col·lectiu Asamblea 8M, espai de coordinació i mobilització de les feministes catalanes per organitzar la jornada de reivindicació del 8 de març, ha confirmat aquest dimecres la convocatòria de vaga feminista per al pròxim 8 de març. «Davant el context de crisi social i econòmica que vivim, les dones, lesbianes i trans ens trobem en el centre de la privatització, les retallades i les violències patriarcals, racistes i classistes», assenyala el comunicat en què el col·lectiu crida a la vaga feminista dimecres vinent.

Notícies relacionades

Una mobilització que divideixen en quatre eixos: de cures, de consum, estudiantil i laboral, aquesta última, amb total cobertura legal, acompanyada per la convocatòria oficial dels sindicats Sindillar-Sindihogar, per primera vegada com a sindicat legalitzat; la Confederació General del Treball (CGT), i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

Manifestació central

A més de la convocatòria de vaga per sisè any consecutiu –la primera va ser l’any 2018–, la coordinadora catalana de feministes convoca una gran manifestació a Barcelona que començarà a les 18.30 hores a la plaça de la Universitat. La marxa, la segona ja, sense restriccions per la covid, recorrerà la Gran Via fins a la plaça de Tetuan, des d’on baixarà pel passeig de Lluís Companys, al final del qual es farà la lectura col·lectiva del manifest.