Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Guia per presumir de melena arrissada (també a l’estiu)

El secret perquè aquest tipus de cabells estiguin sans i brillants és la hidratació profunda

Es poden minimitzar els efectes nocius del sol, el clor i la sal en l’estructura capil·lar seguint unes senzilles pautes

Guia per presumir de melena arrissada (també a l’estiu)

ARCHIVO

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja ens ho va explicar al Club d’Estil la perruquera dels famosos María Baras, entre les tendències per a aquest estiu hi ha «el rínxol salvatge». Aquest tipus de melenes aporten molt volum i una imatge natural, fresca i molt sexi. Uns cabells amb bucles definits és el somni de moltes. Hi ha qui anhela uns tirabuixons i, no obstant, només aconsegueixen unes ones suaus en algun floc. D’altres, en canvi, han de torejar amb l’encrespament, l’enemic de tota ‘curly girl’. En qualsevol cas, aconseguir domar els cabells amb rínxols i que aquests es vegin sans, definits i forts és un autèntic repte. ¡Però es pot!

En la majoria dels casos, per la seva composició més rica en queratina i la seva estructura, més gruixuda i un nombre més elevat d’enllaços entre fibres, es tendeix a veure menys brillant i amb un aspecte més aspre i sec. Els experts expliquen que els rínxols necessiten una hidratació més profunda i intensiva que els cabells llisos. Això es deu al fet que, per la seva forma, els bucles disminueixen el repartiment del seu natural que produeixen els nostres cabells impedint que arribi a tots els punts de la fibra capil·lar.

Tal com assenyala l’experta María Agustina Segurado, també assessora de Nivea, «igual que passa amb la pell, la clau està a conèixer els nostres cabells i trobar l’equilibri entre el nivell adequat d’hidratació i lípids, a fi d’evitar la sequedat, retenir l’aigua a les cèl·lules i aportar els nutrients necessaris tant als cabells com al cuir cabellut. Utilitzar els productes adequats, hidratants, nutritius i que no ressequin, així com seguir una bona rutina d’hàbits i cures és fonamental».

Al contrari, abusar o fer un ús incorrecte de l’assecador o les pinces pot fer malbé els cabells i afavorir que es vegin encara més cresps i secs. També és difícil aconseguir una melena sana i amb volum si apliquem productes de coloració capil·lar sense nodrir-la de forma adequada.

A continuació, us proposem una senzilla guia per aconseguir unes ones o bucles definits i uns cabells més sans, forts i lluminosos. I al final d’aquest article, una ‘bonus track’ amb consells extra per a l’estiu.

Notícies relacionades

 

Beure prou aigua

Tant la pell com els cabells pateixen quan els falta aigua. És imprescindible estar ben hidratats perquè els cabells no adquireixin una aparença opaca. Per això, cal beure aigua sempre que tinguem set, així com prendre altres líquids (infusions, sucs...) i consumir fruites i verdures, que també contenen alts nivells d’aigua.

Dieta equilibrada

Hi ha determinats nutrients que influeixen en la salut dels cabells, com el coure, el zinc, el seleni o la biotina. Una dieta variada, que inclogui tots els grups d’aliments, és suficient per obtenir els nutrients necessaris. Això implica menjar carn, cereals, peix, fruites, verdures, fruita seca... Per exemple, el fetge de boví és ric en biotina, els cereals integrals tenen molt zinc i les nous són font de seleni. En el cas de dietes vegetarianes, s’haurà d’acudir a altres fonts per suplir aquests oligoelements.


Evitar l’aigua molt calenta


La temperatura elevada farà que els cabells es ressequin més. Si és possible, millor una dutxa d’aigua tèbia. Per als qui necessitin l’aigua molt calenta, millor evitar-la sobre els cabells i donar l’última esbandida amb menys temperatura per rehidratar una mica el rínxol.

Aprofitar les hores de son per hidratar

La nit és el moment perfecte per aportar un extra d’hidratació als cabells. Una bona manera de fer-ho és amb una mascareta o crema molt nutritiva o amb algun oli ric en vitamines, minerals i àcids grassos, com el d’argània. Es deixa actuar durant la nit, amb els cabells solts guardats en un gorro de tela o de dutxa o una tovallola sobre el coixí. L’endemà, després del rentat, es notarà moltíssima diferència, ja que aquest tipus de cabells agraeixen molt aquests fàcils tractaments.

No raspallar en sec


El raspall només aconsegueix convertir els bucles en flocs cresps i trencar-ne la fibra capil·lar. Per això, la melena amb rínxols s’ha de pentinar acuradament i únicament després del rentat o quan està molla. 

 

Millor un xampú micel·lar

El secret de les boniques melenes arrissades és que mai perden la hidratació, per la qual cosa han de fugir dels productes que ressequin. Alguns xampús, per aconseguir netejar en profunditat, eliminen la hidratació dels cabells. Això no passa amb els xampús micel·lars. Aquests xampús estan compostos per micel·les, petites partícules amb una fase aquosa i una altra fase lipídica, i que funcionen com imants per a la brutícia i el greix. Aconsegueixen netejar en profunditat sense ser agressives amb el cuir cabellut ni amb els cabells, i eviten l’eliminació dels nutrients necessaris per a un rínxol hidratat i sa.

Mascaretes nutritives


Pot ser qualsevol que estigui dissenyada per a cabells arrissats o, si es prefereix, fer mascaretes casolanes amb ingredients que tinguem a mà. Per exemple, barrejar iogurt natural amb alvocat és una manera excel·lent d’aportar calci, àcids grassos i proteïnes als cabells secs. També es pot optar per mascaretes amb oli de coco, oli d’oliva, mel o àloe vera, productes naturals molt beneficiosos per als rínxols. Els olis nutritius amb toc sec també són bons aliats per aplicar-los com a protectors dels cabells durant el dia, i a més aporten definició als rínxols o a les ones.

Evitar les silicones

Les silicones van ser tota una revolució al món de la cosmètica. Tot i que la tendència actual és anar-les eliminant de les fórmules per diversos motius, entre aquests el seu impacte mediambiental, alguns xampús o altres productes capil·lars encara poden portar aquest compost. S’utilitzen principalment per condicionar els cabells: li donen pes, allisen i aporten suavitat. No obstant, els rínxols no se’n beneficien, ja que els espesseixen i els poden deshidratar i ressecar. En la llista d’ingredients no solen aparèixer amb el nom de silicones, sinó sota termes acabats en ‘-one’ o en ‘-ane’, com dimethicone, dimethyl silicone, polysiloxane, polysiloxane, polymethysiloxane, cyclopentasiloxane... No obstant, els productes que s’han fabricat sense aquest component solen indicar a l’envàs que no en porten.

Consells extra a l’estiu

A més de les pautes anteriors, la doctora María Agustina Segurado aconsella afegir aquestes rutines en els mesos d’estiu:

1) És convenient protegir tant com es pugui els cabells del sol cobrint-los amb un barret, mocador o una gorra, tant fent un tomb com a platges i piscines.


2) Si els exposem al sol val la pena utilitzar un protector solar capil·lar amb filtres solars per protegir-los i millor si ens fem un monyo o el portem recollit, perquè hi hagi la menor quantitat de cabells exposats al sol.


3) És important esbandir els cabells després de cada bany al mar o a la piscina, ja que el clor i la sal els deterioren molt.


4) Després d’un dia de platja o piscina l’òptim és regalar a la nostra melena una mascareta reparadora.


5) A més de les mascaretes, els olis són ideals per recuperar la hidratació dels cabells. Hi ha alguns tipus que per les seves característiques més lleugeres ens els podem aplicar fins i tot per dormir sense que taquin la roba. 


6) Rentar els cabells amb xampús suaus per mantenir en la mesura possible la hidratació capil·lar. 


7) Durant l’estiu, a més, és recomanable evitar les metxes i decolorants que poden contribuir a alterar més els cabells.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí us explicarem quin és l’últim crit al carrer i també a les xarxes socials, i us donarem trucs perquè no se us escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos per explicar-nos les vostres inquietuds o compartir les vostres experiències.