Entre tots

¿Recordes el teu amor d’estiu? Aquestes són les millors històries romàntiques dels lectors

La iniciativa de EL PERIÓDICO, convidant la seva comunitat de lectors a compartir els seus amors estivals, busca desempolsegar records bonics i celebrar la màgia d’aquest període de l’any

A1-121014576.jpg

A1-121014576.jpg / ELISENDA PONS (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mai oblidarem aquell primer estiu amb restriccions per la Covid-19, com és impossible no recordar aquell en què la flama de l’amor es va encendre. La iniciativa de EL PERIÓDICO, que ha convidat la seva comunitat de lectors a compartir els seus amors estivals, busca desempolsegar records bonics, treure a la llum aquestes històries de pel·lícula i celebrar així la màgia especial d’aquest període de l’any. 

L’amor d’estiu, com el primer petó, que solen anar de bracet tot i que no necessàriament, arriba sense avisar i normalment en edats molt primerenques. En aquest sentit, solen tenir alguna cosa d’iniciàtic, de ritu, de formació sexual i emocional. Amb el temps es recorda amb grans dosis de nostàlgia, i fins i tot es poden idealitzar, com demostren les nombroses cartes enviades pels lectors a la secció ENTRE TOTS. 

«Teníem 20 anys, va ser meravellós. Mai vaig sentir res igual per cap dona», afirma un dels participants. «Em va fer un primer petó. Fugaç, però inoblidable», rememora un altre. «Va arribar el primer petó. En un parc, només amb la llum de la lluna il·luminant-nos, i em vaig enamorar totalment d’ell», n’escriu una altra. No hi ha dues històries iguals, però sí que hi ha característiques comunes. Llegiu les participacions i veureu que resulta impossible no identificar-se amb certes situacions i sentiments.  

Notícies relacionades

Conceptualment els amors d’estiu, un mite explotat per la cultura popular, sol ser un amor intens i efímer. Alguns, pocs, duren tota la vida. ¿I per què tenen lloc durant el període canicular? Deixant de banda les explicacions de caràcter biològic, que també n’hi ha, a l’amor li agrada sortir de la rutina, viatjar i conèixer persones noves. Aquesta combinació d’elements és perfecta per despertar sentiments amorosos. 

La iniciativa de EL PERIÓDICO coincideix amb l’estrena de la segona temporada de ‘Modern Love’, una sèrie precisament inspirada en històries reals, experiències amoroses explicades en primer persona a la columna homònima de ‘The New York Times’ des del 2004.

Temes:

Estiu