Club d’Estil de EL PERIÓDICO

Les 10 tendències en moda de dona que arrasaran aquest estiu

  •  En general, hi ha un ‘revival’ dels 2000, i de peces sexis, més alegria a l’hora d’ensenyar centímetres de pell

Les 10 tendències en moda de dona que arrasaran aquest estiu

EL PERIÓDICO

7
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha moltes ganes d’estiu. De sol, de platja, de migdiada a la gandula o sota el para-sol, de tornar a viatjar... i que aquest any, gràcies a les vacunació massiva en marxa, les nostres vides i les nostres vacances tornin a semblar-se a les d’aC, ja sabeu, les d’abans de la Covid. Aquests mesos de primavera han sigut com un escalfament per anar fitxant les tendències que venen amb la canícula. Es nota un interès efervescent per canviar els tons grisos per colors més alegres. Hi ha ganes de tornar a començar, de renovar el nostre armari.

Per descomptat, hi ha bàsics que són tendència tots els estius –el vestit llencer negre, els ‘shorts’ texans ‘paperbag’, una camisa blanca o unes sandàlies de tires negres no poden faltar–, però després hi ha les apostes de temporada que llancen les firmes amb la intenció que siguin els ‘looks’ favorits del carrer i de les postals estivals. A més dels vestits llargs ‘oversize’ i les granotes curtes, que fa setmanes que triomfen als aparadors, aquestes són algunes de les tendències en roba, calçat i accessoris de dona que més triomfaran els pròxims mesos. En general, hi ha un ‘revival’ dels 2000, i del que és sexi, més alegria a l’hora d’ensenyar més centímetres de pell.

¡Visca el pastel! (i si és rosa, millor)

Els tons pastel, sobretot els que recorden un gelat o sorbet –rosa, malva, gerd, menta, pinya, llimona...– són presents en una infinitat de peces d’aquesta temporada. A més de dolços, combinen amb tot. Són colors que evoquen l’harmonia que enyoràvem. El ‘baby blue’, el lila i el verd menta, apareixen junt al ja famós rosa pàl·lid amb el mateix nivell de protagonisme. Els accessoris en aquestes tonalitats van des de bosses, mocadors, joies i sabates que, en ‘looks’ monocromàtics, alleugereixen la figura i li donen un toc càndid. Com a peces individuals aporten alegria i diversió sense descuidar l’elegància i pulcritud. Entre tots, el rosa pastel és el relleu perfecte als ‘looks’ de color crema, marrons i negres de l’hivern. El romanticisme rosa s’apodera de la temporada.

Texans blancs (amb Converse, de nota)

Ha arribat el moment de guardar els ‘mom jeans’ blaus fins a la temporada que ve. L’estiu és el torn dels blancs. Millor alts, amples i de tall ‘cropped’. L’experta en tendències Nuria Blanco aposta pels de cintura alta i estructura tipus cargo. Un disseny perfecte per marcar figura i estilitzar des de la comoditat. Els de tall de turmell són ideals per portar amb sandàlies. I amb sabatilles tipus Converse és la combinació més estimada per les ‘influencers’.

El ‘crochet’, el ‘revival’ de moda

L’hivern passat ja explicàvem en el Club d’Estil que de moda que estava teixir. Tant és així que el ‘crochet’ ha arribat a l’estiu com el teixit estrella. A gairebé tots els aparadors de les botigues ‘low cost’ és present en ‘tops’, vestits, faldilles, ‘shorts’ i fins i tot en biquinis i gorros. És la roba d’inspiració ‘vintage’ que més ho està petant. ¿A favor?: els seus colors alegres i que fàcil que resulta de combinar. ¿En contra?: potser si resistirà més enllà de l’estiu.

Els ‘brilli-brilli’ brillen més al sol

Si l’hivern passat el que es portava era la brillantor metal·litzada en color plata, ara el que s’estila són els lluentons, la moda disco i el ‘brilli-brilli’. Ah, i no només de nit. A ple dia, a plena llum del sol. Per totes les festes que ens hem perdut, per totes les discoteques que no hem freqüentat, visca les peces que ens facin cridar l’atenció. Però no només són vàlides per sortir de festa. Valen per anar a l’oficina. Sí, sí, sense problemes. I el millor truc per fer-ho és combinar el seu glamur natural amb unes sabatilles.

Biquinis de secà

Bella Hadid és una de les famoses que està rescatant tendències de finals dels 90 i principis dels 2000. A més de tornar a presumir de tanga per sobre dels pantalons, va ser de les primeres en recuperar els ‘crop tops’ minúsculs per lluir abdominals amb el bon temps. Des de l’‘underboob’ (escots que deixen veure la part baixa del pit) fins als creuats i els de papallona, aquest tipus de peça serà un dels ‘must’ de l’estiu. I no només per anar de festivals. Les més atrevides poden lluir el seu biquini favorit bàsic com a ‘top’ en una de les propostes que també ve per als pròxims mesos.

Atrapades en malles i xarxes

És una de les modes d’aquest estiu heretades de l’era de les grans ‘tops’ dels 90, que torna renovada i per apropiar-se de molts dels ‘outfits’ que veurem pròximament als carrers. Els teixits de xarxa i malla en forma de jerseis i ‘tops’ ajustats, mini capes o vestits demanaran pas en totes aquelles a qui agrada cridar l’atenció i demostrar una actitud més audaç de cara a la vida.

L’estació dels quadros de Vichy

Com les bicicletes, els quadros de Vichy són per a l’estiu. Aquest 2021 els que més es porten són en tons malva i verd clar, però s’accepten altres colors. La famosa ‘influencer’ María Pombo ha optat recentment per aquest estampat clàssic però en to taronja i combinat amb un cinturó verd per acudir al bateig de Catalina, la filla dels també ‘influencers’ María García de Jaime i Tomás Páramo. Els quadros de Vichy són un ‘look’ que no passa de moda, al contrari, sembla rejovenir estiu rere estiu.

Espardenyes: la tornada del que és rústic

Al març, Rosalía va presentar la seva col·laboració amb Nike amb un model de sabatilla, les AF1 Espardille que va fer saltar les alarmes. «Em vaig inspirar directament en un tipus de sabata tradicional que el meu avi solia utilitzar sempre», va dir llavors la diva catalana i una de les ‘it girls’ amb més influència en el planeta. La seva paraula va a missa, i és clar, les clàssiques i rústiques espardenyes estan aquest estiu més en voga que mai. A més, la seva comoditat i versatilitat en fan un calçat únic que combina tan bé amb vestits com amb ‘shorts’, aportant al conjunt un aire retro espectacular. De nota: combinar-les amb quadros Vichy.


Anells XL fantasia de colors

Durant aquesta primavera, des de Kylie Jenner, passant per Chiara Ferragni, Dua Lipa o Bella Hadid, totes han presumit de mans amb anells de plàstic de colors vius. Una tendència ‘dosmilera’ a l’alça aquest estiu. Les opcions són tantes que voregen l’infinit. Però els que més es porten són els gruixuts i de plàstic, l’accessori ideal que et farà oblidar la manicura pastel. Aquest tipus de creacions fabricades en PVC o vidre tenen certa estètica infantil i la seva única funció és alegrar qualsevol ‘outfit’.

A resguard amb un ‘bucket hat’

El barret de pescador que ja es va posar de moda l’estiu passat també continuarà donant guerra aquest 2021. El ‘bucket hat’, tot i que s’ha convertit en un complement estrella, té un origen gens ‘fashion’. Va néixer el 1900 i es deia ‘barret de pescador’, perquè només tenia la funció pràctica per a grangers i gent de mar de protegir-los de la pluja. En els 40 ‘va servir’ a l’exèrcit, i en els 60, gràcies a Audrey Hepburn, el ‘bucket hat’ va passar a ser una icona de moda, que va arribar al seu apogeu en els 80, gràcies a rapers i estrelles del hip-hop. Després el ‘van adoptar’ dissenyadors com Jacobs, Loewe, Gucci o Dior. I ara és un dels bàsics per presumir sota el sol.

Club d’Estil de EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil de EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí us explicarem què és l’última moda al carrer i també les xarxes socials, i us donarem trucs perquè no se us escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos per explicar-nos les vostres inquietuds o compartir les vostres experiències.