GENT CORRENT

«S'ha de creure per veure, no veure per creure»

Mitjançant tècniques de 'mindfulness', l'empresària Natividad Pérez ajuda persones que necessiten reinventar-se

zentauroepp39339490 madrid 17 07 2017 entrevista contra peri dico a natividad p 170811183021

zentauroepp39339490 madrid 17 07 2017 entrevista contra peri dico a natividad p 170811183021 / JUAN MANUEL PRATS

3
Es llegeix en minuts
Juan Fernández
Juan Fernández

Periodista

ver +

Paradoxes de la vida moderna: portem un cervell que busca estabilitat i permanència en una era en la qual ja res no és sòlid ni dura per sempre. Advertida de la qualitat volàtil dels temps que corren, Natividad Pérez (Albox, Almeria, 1965) ha decidit fer del clàssic «renovar-se o morir» la seva forma de vida. La directora de l’Escola Jung d’Alt Rendiment té un missatge per als que necessiten reinventar-se: si canvies la teva ment, canviaràs el teu destí.

–De l’esclat de la crisi cap aquí, això de la reinvenció i de l’emprenedoria s’ha posat de moda.

–No és una moda, això ha arribat per quedar-se. La forma de funcionar del passat ja no serveix, cal adaptar-se als temps canviants que vivim. Ja no es tracta que surtis de la teva zona de confort en un moment donat per superar un contratemps, es tracta que t’acostumis a viure còmode fora de la zona de confort, perquè aquesta zona ha desaparegut. El problema és que hem sigut programats amb patrons mentals resistents al canvi. Especialment aquí.

–¿Aquí?

–A Espanya, des de sempre, s’han inculcat la por a canviar i la cultura del «no destaquis, no cridis l’atenció, més val que et fixis en el que fan els altres i que passis desapercebut». No ho dic jo, ho diuen els estudis internacionals. Soc consellera per a Espanya d’Entreps, l’observatori mundial d’empresaris i emprenedors, i els espanyols som els que pitjor resultat donem en autoestima i voluntat d’emprenedoria. És cultural, però es pot canviar si es canvia aquesta programació mental. 

–¿Com?

–Quan vaig començar a treballar en aquest camp, gairebé ningú aquí parlava de 

mindfulness ni de focus d’atenció o reprogramació mental. Avui hi ha multitud de tècniques contrastades que serveixen perquè les persones desaprenguin el que els van ensenyar malament i adquireixin noves habilitats que els serviran per veure oportunitats on abans només veien problemes. Són tècniques que es dirigeixen al nivell subconscient de la ment, que és el responsable del 95% de les nostres decisions, el que fa que pensem com pensem i que tinguem les pors que tenim.

–¿I funciona?

–Se sorprendria dels resultats. En un cap de setmana, mitjançant tècniques d’aprenentatge superaccelerat i treballant sobre l’hemisferi dret del cervell, he vist persones superar dols, descobrir capacitats que desconeixien i vèncer conflictes personals que les tenien encallades, impedint-los trobar una sortida a les seves vides. Si canvies les teves creences, canvies la teva vida. Però l’ordre és aquest: s’ha de creure per veure, no veure per creure. 

–És fàcil dir-ho, però ¿com l’hi explica a un parat de llarga durada o a algú que arrossega una crisi sentimental des de fa anys?

–Tens dos camins: seguir sent víctima o fer-te responsable de la teva vida. No és fàcil elegir la segona opció, però tampoc és impossible. No hi ha res ni ningú que t’impedeixi ser qui vols arribar a ser. Es tracta que descobreixis la teva verdadera passió i treballis per desenvolupar-la. Quan estàs connectat amb el teu verdader talent, tota la resta arriba sola. L’hi dic per experiència.

Notícies relacionades

–¿Vostè també ha viscut processos de canvi d’aquesta mena?

–Vaig estudiar Dret perquè al meu pare li feia il·lusió i vaig treballar durant 15 anys com a assessora jurídica en un despatx d’advocats i en una promotora immobiliària, però sentia que aquell no era el meu lloc. El 2008 em vaig separar i vaig perdre la feina. Les crisis són bones perquè t’enfronten a les preguntes poderoses: ¿qui soc?, ¿què he vingut a fer en aquest món? I vaig decidir fer un gir radical a la meva vida. Me’n vaig anar a l’estranger per formar-me amb els principals experts mundials en entrenament mental, que era un camp que m’apassionava, i vaig trobar la resposta a aquelles preguntes. Ara soc feliç ajudant altres persones a reinventar-se.  

Temes:

Gent corrent