TURISME D'INTERIOR

La Costa Daurada, patrimoni natural i cultural

Viatge per una destinació perfecta per disfrutar no només de platges tranquil·les, sinó també de paratges i pobles de muntanya plens d'al·licients culturals i propostes d'oci familiars

8bttmontroig

8bttmontroig / José Carlos León Ercilla

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz

L’interior de la Costa Daurada és sorprenent. El viatger es troba davant de zones verdes i muntanyoses que deixen sense alenar, com per exemple les muntanyes de Prades, que presenten una naturalesa salvatge i primitiva, i on s’assenten pobles únics com Siurana, amb una impossible església enfilada a un penya-segat; la petita Albarca, a més de 800 metres d’altitud, i el poble de Prades, conegut com la Vila Vermella pel color de la pedra dels seus edificis.

L’interior ofereix també llocs on la cultura ha deixat una empremta inesborrable. Parlem per exemple del monestir cartoixà de Scala Dei, del segle XII i considerat com el més antic d’Espanya. El viatger podrà optar també per visitar Poblet, tomba dels reis de la Corona d’Aragó i declarat Patrimoni de la Humanitat el 1991. No gaire lluny hi ha la ciutat medieval de Montblanc, protegida per una colpidora muralla i d’una bellesa mítica. És capital de la comarca de la Conca de Barberà i s’ubica en un entorn rural ben conservat. També és centre de la ruta del Cister i porta de l’espai natural de muntanyes de Prades.

Ruta Modernista

Notícies relacionades

En una visita per l’interior no es pot deixar de banda Reus, bressol d’Antoni Gaudí i ciutat posseïdora d’un passat industrial que ha deixat empremta en la vida de la seva gent. Es recomana entrar a l’església prioral de Sant Pere, del segle XVI, i seguir la ruta Modernista, formada per 29 edificis singulars entre els quals destaca la Casa Navàs, dissenyada per Lluís Domènech i Montaner, i l’Institut Pere Mata, un hospital psiquiàtric projectat per l’arquitecte. Reus també és un excel·lent lloc per a les compres. Les seves botigues de roba –hereves del gust i el saber de la tradició tèxtil– tenen una oferta atractiva.

Més enllà del seu extens patrimoni cultural i els seus espais naturals, aquesta regió també ofereix alternatives d’oci per disfrutar en família, com ara Port Aventura World.